Sohrab Ismayil: Azerbaycan bununla Güney Kafkasya ' yı revançılardan kurtardı...

Sohrab Ismayil: Azerbaycan bununla Güney Kafkasya ' yı revançılardan kurtardı...
15 Haziran 2021 - 17:06

Bugün Azerbaycan ' ın Ağdam ' daki 97 bin mayının yerini gösteren harita karşılığında 15 Ermeni ' yi Ermenistan ' a teslim etmesi, Paşinyan ' ın sınır sorunlarının çözümünde bugün sona doğru gittiğine dair açıklamaları birçok noktayı bildiriyor:

- Tüm baskılara rağmen Azerbaycan devleti bu konuda kararlılıkla hareket ederek gücünü gösterdi. 18 Mayıs 'ta Avrupa Birliği Parlamentosu' nun ülkemizden ele geçirilen Ermeni çeşitlilerin serbest bırakılmasını talep eden bir kararı kabul ettiğini hatırlatalım.

- Azerbaycan, tüm dünyada toprak haritalarının olmamasının uluslararası insani hukuka aykırı olduğunu kanıtladı. 4 Haziran 'da gazetecilerimizin Kelbecer' de maden ocağına düşüp şehit olmasının ardından çekilen güçlü etkinlik dünyaya gerçek manzara gösterdi.

- Türk devleti her zaman olduğu gibi bu konuda da Azerbaycan ' a ciddi destek vermiştir. İngiliz ülkemizdeki büyükelçi ' nin konuyla ilgili desteğini defalarca göstermesi de bu çalışmayı olumlu etkiledi. ABD, Philip Ricker ' ı Güney Kafkasya ' ya göndererek burada arabulucu rolünü üstlendi, Türkiye ' ye de 14 Haziran ' daki Erdoğan-Biden toplantısına olumlu bir ruh halinde katılmak istediğini mesajını verdi.

- Azerbaycan 'ın 10 Kasım bildirisini ciddi bir şekilde imzaladığını gören büyük devletler, Ermenistan' a da bu konuda baskı kurmaya başladı.

- Paşinyan seçim öncesi halkın sempatisini kazanmak için çeşitlileri iade etmeyi kabul etti.

- Azerbaycan, harita karşılığında parça parça çeşitlileri iade ederek istediğini elde edecek. İşgal altındaki bölgelerimizin mayın temizleme ve yeniden inşa işlemleri hızlandırılacaktır.

- Azerbaycan bu anlaşmayla Ermeni halkını revancılardan kurtardı. Bu süreç Ermenistan ' da seçim sırasında önde gözüken revancıların yenilgisine yol açacaktır.

- Sürecin olumlu yönde gelişmesi, Başbakan Yardımcısı düzeyinde iletişim hatlarının açılması konusunda faaliyet gösteren Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan üçlü komisyonlarının çalışmasını da geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

- Zangazur koridorunun açılışı ve kazım süreci de daha hızlı ilerleyecek.

ASASMEDYA - Haberler

https://asasmedya.info

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları