Sevgül OLGUN yazdı: Öz Ben'liğini Bulma Arayışı/ "Aşk'ın Ben'i"

Sevgül Olgun'un Naci Yengin'in 'Aşk'ın Ben'i' kitabı üzerine yazısı

Sevgül OLGUN yazdı: Öz Ben'liğini Bulma Arayışı/ "Aşk'ın Ben'i"
26 Ağustos 2021 - 11:50 - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 17:10

Öz Ben’liğini Bulma Arayışı/ “Aşk’ın Ben’i”

                                                                          Sevgül OLGUN


Son günlerde okuduğum kitabın etkisinden henüz kurtulabilmiş değilim. Kitap 2018 yılında yayımlanmış olmasına rağmen okumak bu güne kısmetmiş. Ancak o zamanlar okusaydım sanırım bu kadar etkisinde kalabileceğimi sanmazdım. Zira o yıllar biraz daha farklıydı…

Yazar Naci Yengin’in Aşk’ın Ben’i kitabından bahsediyorum. Yazarın edebiyat, siyasi tarih, dış politika gibi birçok alanda yayımlanmış kitabı olan çok yönlü bir yazardan bahsediyorum. Alanlarınız ne olursa olsun sizi bir yerlerden yakalayacağından eminim.

            Aşk’ın Ben’i kitabında ise genel tema beşeri aşktan ilahi aşka yükseliş anlatılmaktadır. Kitabın her cümlesinin sizi çok farklı dünyalara götürdüğü görülmektedir ve bu haliyle en ufak bir dikkatsizliği bile affetmiyor. Zira dikkat etmezsen muhteşem bir düzende dizayn edilmiş kelime/söz oyunlarını kaçırabilirsin. O yüzden her satırının pürdikkat okunması gerektiği kanaatindeyim.

Kâh aşkın vücut bulmuş halini kâh semavî yüce aşkı anlatan satırları okumak harikulade bir his. Özellikle iyi bir ‘kitap kurdu’ iseniz sevinç ve acıyı aynı anda hissedebiliyorsunuz. Kendi hayalinde yarattığı bir aşkın gelip gidişleri üzerinden kendi ben’liğini bulma gayreti kitabın genelinden hissedilebiliyor.

Her sayfada mutlaka altını çizdiğim satırlar mevcut, naçizane iyi bir okur olarak söyleyebilirim: bunu sıklıkla yaptığım söylenemez. O kadar güzel benzetmeler yapılmış ki bundan daha iyisini yapmaz diye düşünüyorsun. Ancak satırlar geçtikçe daha güzelini yaptığını görüyorsun. Ve bir yazar-entelektüel yapısıyla biraz daha büyüyor düşünceleriniz de.

Son olarak bir süredir de şahsi olarak tanıdığım yazarın karakterinin/kişiliğinin kitaba yansıdığını görmek ilginç ve farklı bir duyguydu nim için! Doğru ya eserin yazarından izler taşıdığını görmek!
Tavsiye ederim.

Manisalı Tarihçi Yazar Naci YENGİN ile... - Tarihistan.org
Yazarın bazı kitapları


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum