ŞEREFLİ MİLLETİME, Kahraman Halkıma! - Aqil Semedbeyli

ŞEREFLİ MİLLETİME, Kahraman Halkıma! - Aqil Semedbeyli
22 Temmuz 2020 - 18:32

Aylardır Rusya tehlikesinden yazıyor ve Türkiye’deki arkadaşlarıma bundan bahs ediyorum. 
Çünkü ben Rusların psikolojisini biliyorum. Zor durumda oldukları zaman kenarda bir sorun yaratmak ve böylece dikkatleri oraya yönlendirmek tecrübelerinin olmasını, yaşadıklarımızdan ve tarihimizden biliyorum. 
Şimde de, Rusyada durumlar çok kötü. Rusya derin devleti Putinden memnun gözükmüyor. Onun iktidardan alınması da gümdem olmuş. Aynı zamanda bir hafta önce Habarovsk Vilayet Valisi Sergey Furkal alçaldıcı biçimde haps edildi. Rusya derin devletinin siyasetdeki sözcüsü, Liberal Demokrat Partisinin Genel Başkanı Jirinovskinin partisinden olan ve liderlik ettiği bölgede sevilen Valinin hapsi durumu ağırlaşdırmıştır. 

Bundan başka, COVİD-19 ile mücadelede Rusya devletinin yetersiz olduğunu her kes görüyor. Ekonomik durum kötüleşdikce merkezi iktidardan kaçmalar artıyor. 
Şimdi Rusya devletini ayakta bir arada toplamanın tek yolu şovinizmi yaygınlaştırmak, yeni araziler işgal etmek, Putin'in Sovyetlər hayalini gerçekleştirmekten geçiyor. Rusya kendisi için zayıf nokta bulmuş. Çünkü yıllardır İran ile beraber Azerbaycan'da bir şebeke kurmaktadır. 
Hem de, Suriye ve Libya'da Türkiye karşısında yaşadığı yenilginin ve prestij kaybının acısını Azərbaycan'da geri kazanmak istiyor. Rusya'nın Azərbaycan'da en önemli adamı olan Ramiz Mehdiyev'in ve Ali Hasanov'un önemli görevlerden alınması da kuzey komşu Rusya'nı üzmüş görünüyor. 
Tovuz'daki saldırıların ve yaşanan savaşın nedenlerinden bazıları da bunlardır. 
Niye Tovuz? 
Çünkü, Karabağ'da Ermeniler saldırı yaparlarsa, Rusların onlara destek verecek hukuki hiç bir dayakları olmayacaktır. Tüm dünya Karabağ konusunda Azərbaycan'ın haklı olduğunu biliyor. Zaten Rusya kendisi de Azerbaycan arazi bütünlüğünü tanımaktadır. Bu nedenle KTMT üyesi olan ülkelerin, en başta Rusya'nın hukuki olarak rahatlıkla karışabileceyi bir bölgede savaş lazımdı. Bunu da ayarladılar. 
Şimdi ne etmeli? 
Son 3 gündür devam eden olaylar gösteriyor ki, Azərbaycan Cumhurbaşkanı ve ekibi kriz zamanlarında ülkeni yönetecek kadar başarılı değil. Gece Millet Meclisine girenler bunu kanıtlamıştır. Eğer, halkımızın Vatan ve devlet sevgisinden kaynaklanan hoş davranışı olmasaydı, şimdi çok acı durumla yüz yüze kalmıştık.
Ne iktidar yetkilileri, ne YAP, ne de sahte yollarla kurulan Meclis iyi sonuç veremedi. Bunun temel nedeni ise, iktidar dahilindeki karmaşadır. 
Tüm bunlarla birlikte, GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR! 

DERE KEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ! 
Sevindirici olaylardan biri de odur ki, halkımızın devletçilik bilinçi yaranıyor. Zor durumda Halk devletine sahip çıkacak kadar akıllı oldu. Vatan için canından geçmeye hazır olan on minlerle genç varlığı ile düşmana gözdağı verdi. HELAL OLSUN! 
Devletimizin geleceği bakımından acil atılması gereken adımlar var. Ancak bu gün için milletin iradesini esas alarak devletimize zarar vermekte olan "beşinci kolon" üyelerini cezalandırmak (Başta Genelkurmay Başkanı Nacmeddin Sadıkov olmakla), onların yerine Milli gücün temsilçilerini yerleşdirerek Karabağ'da antiterör operasyonları gerçekleştirip toprak bütünlüğünü tamin etmek için ciddi siyasi iradeye gerek var. 
Eğer, Azərbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu kadar halk desteğinden sonra (Destek ordumuzadır) gerekli adımlar atmazsa, yukarıda söylediklerimi gerçekleştirmek için son söz yine de yüce milletimindir! 
Yaşasın Bütöv Azərbaycan! 
Şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum!

Kaynak: https://asasmedya.info/news/authors


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum