Şeftalinin bilmediğiniz faydaları da var!

Bir şeftali küçük boyutuna ve hassaslığına aldanmayın. Sadece bir tanesi günlük ihtiyacınız olan C vitamininin% 15'ini karşılar. Bu besin, vücudunuzun yaraları iyileştirmesine yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlar. Ayrıca, “serbest radikaller” ten kurtulmaya da yardım eder.

Şeftalinin bilmediğiniz faydaları da var!
23 Eylül 2020 - 17:58

Görüşünüze Yardım Eder

Beta-karoten adı verilen bir antioksidan, şeftaliye oldukça hoş turuncu rengini verir. Onu yediğinizde, vücudunuz onu sağlıklı görme için önemli olan A vitamini haline getirir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminiz gibi vücudunuzun diğer kısımlarının da gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olur.

Sindirim Sorunlarınıza Yardımcı Olur

Bir orta şeftali, vücudunuzun her gün ihtiyacı olan lif miktarının% 9'unu karşılar. Yüksek lifli gıdalar sizi diyabet, kalp hastalığı ve kolorektal kanser gibi sağlık sorunlarından koruyabilir. Yeterince lif almak kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Kilonuzu Korumanıza Yardımcı Olur

60 kaloriden daha az gelen şeftalilerin doymamış yağları, kolesterolü veya sodyumu yoktur. Ve şeftalinin% 85'inden fazlası sudur. Ayrıca, lif içeriği yüksek olduğu için acıkmanız daha uzun sürer.

E Vitamini Kaynağı

Fındık ve tohumlar bu vitaminin en iyi bilinen kaynaklarıdır, ancak şeftali de bu konuda onların aşağı kalmaz. Bu antioksidan vücudunuzun birçok hücresi için önemlidir. Ayrıca bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutar ve kan damarlarında kanın pıhtılaşmasını engellemeye yardımcı olur.

Kemiklerinizi Sağlıklı Tutun

Potasyum, tuzda yüksek bir diyetin etkilerini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca kan basıncınızı ve böbrek taşı ve kemik erimesi yaşama şansınızı azaltabilir. Her gün yaklaşık olarak 4.700 miligram potasyum gerekir ve bunu bir takviye olmaktan ziyade gıdalardan almak daha iyidir. Bir şeftali 250 miligram kadar potasyum içerir.

Midenizi Rahat Ettirin

Mide rahatsızlığınız varsa, konserve şeftalilerinden oluşan bir atıştırmalık iyi bir fikir olabilir. Yumuşak bir dokuya sahiptirler ve taze meyveye göre daha az life sahip olduğundan sindirimi kolaydır. Konserve şeftali “mide-bağırsak yumuşak diyet” olarak adlandırılan bir sistemin parçası olarak, mide rahatsızlıklarını hafifletmeye, ishali ve gazı rahatlatmaya yardımcı olabilir.

Gülümsemeniz İçin Nedeniniz Var

Tatlı oldukları kadar şeftaliler, dişlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olabilirler çünkü florür içerirler. Diş macununda bulduğunuz bu mineral, şeftali de dahil olmak üzere bazı yiyeceklerde de bulunur. Ağızdaki plaklara neden olabilecek mikroplardan kurtulmanıza da yardımcı olur.

Mükemmel bir şeftali seçin

Güzel kokusu ile şeftali. (Her şeyden önce gül ailesinin üyeleridirler.) Parmağınızın hafifçe bastırdığınızda yumuşaksa yemeye hazırdırlar. Sert şeftalileri olgunlaşmaları için birkaç günlüğüne tezgahınızda tutup, hazır olduklarında buzdolabınıza koyun. Olgunlaştıklarında onları dışarıda bırakmak C vitamini miktarını azaltacaktır.

Yaratıcı ol

Şeftaliyi yemekte zorlanıyorsan veya meyve olarak yemekten sıkıldıysan bir sürü farklı şekilde değerlendirebilirsin. Bu yumuşak meyveyi pişirebilir, ızgara yapabilir, parçalayabilir veya soteleyebilirsin. Buzlu çay veya limonataya şeftali dilimleri ekleyin veya sağlıklı bir smoothie yapmak için yoğurt veya sütle bir karıştırıcıya atın. Baharatlı şeftali salsa sos yapıp balık veya tavuk ile beraber servis edebilirsin.

Yakın kuzeni

Şeftalilerin kabuğunda çok miktarda besin var. (Sadece onları yemeden önce, güzelce durulayın.) Bu tüylü meyveye dokunmakta zorlanıyorsanız, bir nektarin alın. Sadece bir farklı gen onlara pürüzsüz bir kabuk verir.

Kaynak: https://www.e-psikiyatri.com/
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum