SEFER, BÜTÖV AZERBAYCAN'A KADAR!... - Prof. Dr. Nurullah Çetin

SEFER, BÜTÖV AZERBAYCAN'A KADAR!... - Prof. Dr. Nurullah Çetin
19 Temmuz 2020 - 21:23

SEFER, BÜTÖV AZERBAYCAN’A KADAR!...

Prof. Dr. Nurullah Çetin

Kuzey Azerbaycan Türklüğü, vatanının üçte birinin Ermeni işgali altındaki topraklarını geri almak için istiklal mücadelesi başlatmıştır, geri dönüşü yoktur, olamaz, olmamalıdır.

*Karabağ, Azerbaycan Türklüğünün öz be öz yurdudur. Ancak 8 Mayıs 1992'de Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. Bugün bu işgalden kurtuluş mücadelesi başlamıştır, kutlu olsun.

*Azerbaycan Cumhuriyeti’nin (1918-1920) kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade, “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez!” demişti. Bugün Karabağ için bir istiklal mücadelesi bayrağı yükselmiştir. Bu bayrak inmeyecektir, inmemelidir ve mutlaka Karabağ’a dikilmelidir.

*Bizim için “ya tahammül ya sefer” seçenekleri yoktur. Artık tahammül yok. Allah’tan sadece zafer niyazıyla sefer var.

*Allah Müslümanlara emrediyor: ”Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.”(Al-i İmran, 159)

Müslüman Azerbaycan Türklüğü, kendi toprakları olan Karabağ’ı geri almaya karar vermiştir ve Allah’a güvenerek sefere çıkmıştır. Sefer bizden, zafer Allah’tan demiştir. Yedi devlet, tek millet olan bütün dünya Türklüğü bu sefere katılmalıdır ve Turan Kızılelmasına ulaşıncaya kadar durmamalıdır. Tarık bin Ziyad gibi gemileri yakmalı ve geri dönme umudunu yok etmelidir. Azerbaycan vatanı bizim vatanımızdır, vatan namustur. Harim-i ismetimiz olan Karabağ mahrem evimizden soykırımcı ve işgalci Ermeni gavurları atılmalıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum