SALİHA SULTAN: 'Üç Yol' filmini izleyemeyenler buraya

Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın üstlendiği, Bosna’daki katliamı anlatan ilk Türk yapımı 'Üç Yol' filmi artık Mubi'de izlenebilecek. Hasankeyf’in sular altında kalmadan önceki son güzelliklerine yer veren film, Malabadi’den Mostar’a tarih, vicdan ve aşk üzerine bir köprü kuruyor.

SALİHA SULTAN: 'Üç Yol' filmini izleyemeyenler buraya
03 Temmuz 2021 - 11:10

Faysal Soysal’ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı ‘Üç Yol’ filmi artık Mubi'de izlenebilecek. Bosna’daki katliamı anlatan ilk Türk yapımı ve yönetmenin ilk uzun metrajı olan film 2013 yılında 25. Ankara Film Festivali’nde ‘En İyi Umut Veren Yönetmen’, 32. Fajr Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ gibi birçok ödülü almıştı.

Hasankeyf’in sular altında kalmadan önceki son güzelliği eşliğinde, Malabadi’den Mostar’a tarih, vicdan ve aşk üzerine bir köprü kuran film, Yusuf ve Züleyha efsanesini şiirsel bir yorumla ekrana getiriyor.

02-001.jpg

Kayhan Kalhor’un müziklerine imza attığı film, yönetmenin Srebrenitsa katliamında kaybettiği çocuklarının kemiklerini arayan Bosnalı annelerin anlatıldığı ‘Kayıp Zamanlar’ belgeselinin ve son filmi Ceviz Ağacı’nın ilham kaynağı olarak biliniyor.

Filmde Bünyamin karakterine Arnavut kökenli oyuncu Nik Xhelilaj, Zrinka (Züleyha) karakterine ‘Kayıp Şehir’de üstlendiği Kadir rolüyle tanınan Arnavut oyuncu Nik Xhelilaj ve ‘Av Partisi’nde Richard Gere’le birlikte kamera karşısına geçen Hırvat oyuncu Kristina Krepela canlandırıyor. Oyunculara Rıza Akın, Turgay Aydın ve Faketa Salihbegovic gibi oyuncular eşlik ediyor.

 

03.jpg

Soysal’ın ikinci uzun metrajı Ceviz Ağacı filmi, bu yıl Almanya’nın önemli tematik film festivali olan 6. Bremen Film Festivali’nde ilk kez verilen ‘En İyi Edebiyat Filmi’ ödülüne değer bulunmuştu.

TRAVMALARIN GÖLGESİNDE BİR YUSUF VE ZÜLEYHA HİKAYESİ

1990'lı yıllarda Avrupa'nın göbeğinde, Bosna-Hersek'te yaşanan acı dolu savaş yıllarına ayna tutan film, savaş sonrasında yakınlarını arayan insanların dramatik öyküsünü konu alıyor.

Bünyamin çocukluğunda kıskançlığı nedeniyle bir arkadaşının ölümüne sebep olmuş ve bu travmadan yıllarca kurtulamamıştır. Ailesinden kaçma ve insanlara iyilik yapma üzerine kurulu bir hayat yaşayan Bünyamin, bir süredir Bosna'da toplu mezarlardan ceset çıkaran bir kuruluşta çalışmaktadır.

Türkiye'ye dönmesine günler kala Mostar Köprüsü'nde intihar etmeye çalışan Zrinka ile tanışır. Genç kadın savaş sırasında tüm yakınları kaybetmiş bir psikologdur. Bünyamin onu hayata geri döndürür ve Zrinka da onun psikolojik travmalarını çözmeye yardımcı olmaya başlar.

İkisi arasında başlayan ve birbirlerine açıklamadıkları aşk, Bünyamin'i Hasankeyf'e dönüp ailesiyle yüzleşmeye iter. Bünyamin'den haber alamayan Zrinka da onu bulabilmek için Hasankeyf'e gittiğinde kendilerini ilginç gelişmeler içerisinde bulurlar.


KAYNAK: KARAR GAZETESİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum