SAĞLIK BAKANI KOCA, ÇİN PROPAGANDASINI YALANLADI

SAĞLIK BAKANI KOCA, ÇİN PROPAGANDASINI YALANLADI
24 Mart 2020 - 18:25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Çin’den Türkiye’ye bedelsiz koronavirüs tanı kiti geldiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Bakan Koca, Türk medyasına Çin’in ideolojik işbirlikçileri tarafından servis edilen Çin’den gelen kitlerden güya ücret alınmadığı ve bedelini sözde “Atatürk’ün ödediği için “ yönündeki iddialara ilişkin soruya, “Hayır, böyle bir şey yok” diyerek cevap verdi.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Koca, “Çin’den olumlu sonuç veren ilaç da bu sabah geldi. Yoğun bakım şartlarında tedavisi devam edenlere uygulanmaya başladı.” dedi. Sağlık Bakanı Koca, açıklamalarında, gelecek dönemde taramaların daha yoğun bir şekilde yapılacağını ve şu anda Türkiye’deki koronavirüs hastaları arasında iyileşenlerin bulunduğunu bildirdi.

TÜRKİYE’DEKİ ÇİN PROPAGANDACILARI, ATATÜRK’Ü YALANLARINA ALET ETTİ!

Koronavirüsün kaynağı olan ve bütün dünyaya yayılmasına sebep olan Çin, suçunu örtmek ve tepkileri azaltmak için yalan bilgilerle propagandaya başvuruyor. Üstelik bunu yaparken Türkiye’nin iç siyasetinde tartışma konusu açmaya yelteniyor. Çin rejiminin Türkiye’de bulunan ideolojik işbirlikçileri ve Türk medyasında adeta Çin ajanı gibi hareket eden bazı odaklar, hazırladıkları yalan haberle Çin’in ülkemize koronavirüs tanı kiti gönderdiği ve bunlarının parasının da Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı yardımların karşılığı olarak ödendiğini öne sürdü.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/saglik-bakani-koca-cin-propagandasini-yalanladi/176709/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum