S. YAREN AYKALKAN yazdı: YENİLMEZ

Önemli olan yaptığımız hatalardan ders çıkarabilmek. Yanlışlarımızı görmek ve kabullenmek düştüğümüz yerden daha sağlam kalkabilmek tereddüt etmeden yolumuza devam edebilmek. Yaptığımız hataları kabullenelim.

S. YAREN AYKALKAN yazdı: YENİLMEZ
20 Haziran 2020 - 17:17 - Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 19:17

YENİLMEZ

İnsan hayatında birçok iniş çıkış vardır. Güzelliklerin olduğu gibi kötülükler de vardır. Hani derler ya her gün tatlı yenmez bıkar insan diye, Hayatta öyle işte. Kötü şeyler olmasa iyi şeylerin kıymetini bilmeyiz. Bir insana kalpten duyduğumuz sevginin hissettirdiği huzur nefret etmeye meydan vermez.

        İllaki herkesin başına kötü şeyler gelmiştir. Hiç beklemediğimiz şeyler, asla yapmaz deyip çok güvendiğimiz kişilerden gelmiştir belki. Belki de hatalarımızın bedelini ödüyoruzdur. Asla hata yapmadım diyen insan var mı? Yok değil mi? Ben de öyle düşünmüştüm. Zaten önemli olan yaptığımız hatalar değil bence. Önemli olan yaptığımız hatalardan ders çıkarabilmek. Yanlışlarımızı görmek ve kabullenmek düştüğümüz yerden daha sağlam kalkabilmek tereddüt etmeden yolumuza devam edebilmek. Yaptığımız hataları kabullenelim. Ben asla yanlış yapmam diye bir şey yok. Boşuna beşerdir şaşar denmemiş.

       Arkasına bakarak yürüyebilen var mı?  Yok değil mi? Arkamıza bakarsak önümüzü göremeyiz, çünkü düşeriz, yolda kalırız. Hayatta böyle değil mi işte geçmişe takılıp kalırsak geleceği yakalayamayız.

       İnsanlara inandık hep. Sevdiğimiz için, güvendiğimiz için asla yapmaz dedik, yanıldık, değil mi. Oysaki en başında kabullenmek gerek, insanlar gerçek yüzünü göstermekten kaçınır hep, çünkü kimse senin kadar iyi niyetli değil. Herkes her şeyi bilir de bir sen bilmezsin, işte o kırılgan ruhuna rağmen sevip güvenirsin. Sonunda pişman olacağını bile bile. Her seferinde bu kez son deyip bir kere daha güvenirsin, hayal kırıklıklarının seni bulup sobe diyeceğini bile bile...

       Sonra da en kolayını yapıyoruz değil mi? Hatalarımızı isimlendiriyoruz. Her seferinde başka isim başka sıfat. Hiç hatalarınıza kendi adınızı koydunuz mu? Koymalısınız. Öyle daha kolay oluyor geri dönmesi. Mesela bir daha güvenmiyorsun, inanmıyorsun. Ders çıkarması da daha kolay, düştüğün yerden kimse olmadan kalkıyorsun, kendi başına. Sonra sırtını kimseye yaslamıyorsun, hep bir duvar örüyorsun ardına.

       Hatalarımız da doğrularımız kadar bizi biz yapan şeyler. Kabullenmek gerek, yaptığımız hatalar için; ben yaptım, ben yaptım ve hatamdan ders çıkardım demek hayatımızda baya bir yol kat ettiğini gösterir insanın, bana göre. Yanlışlar öğretmenin olur. Doğayı sev, hayvanları sev, hayatı sev. Sevdiklerini koru. Geçmişin yakasından düş artık, çünkü o seni çoktan geleceğine doğru yönlendirdi. Yanlışlarının sana gösterdiği doğru yolu takip et.

        Düştüğünüz çukurların sonunda gül bahçelerine çıkabilmeniz dileğiyle. Hoşça devam edin hayatınıza...

S. YAREN AYKALKAN

12.06.2020

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum