Rusya, "Kıyamet Günü uçağı" inşasına başladı

Moskova yönetimi, “Kıyamet Günü” hazırlıklarına başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası bir nükleer savaş durumunda orduyu komuta edecek iki adet uçağın inşa edilmesi için talimat verdi.

Rusya, "Kıyamet Günü uçağı" inşasına başladı
28 Temmuz 2021 - 18:30

Rusya’da nükleer savaşın çıkması durumunda komuta merkezi görevini üstlenecek olan uçakların inşasına başlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Kıyamet Günü uçağı” olarak adlandırılan iki yeni uçağın üretilmesi konusunda talimat verdiği bildirildi. Söz konusu uçakların nükleer savaş durumunda devlet başkanı ile üst düzey isimleri güvenli bir yere taşıması ve komuta merkezi olarak kullanılması öngörülüyor. İçindeki insanları nükleer patlamanın etkilerinden korumak için uçakların kokpit dışında hiçbir yerinde cam bulunmayacak.

Rus propaganda haber ajansı RİA’nın haberine göre uçaklardan biri Rusya’nın Voronej kentinde inşa edilmeye başladı. Öte yandan, üçüncü bir uçağın inşa edilmesi olasılığının da değerlendirildiğini belirtti.

ÜÇÜNCÜ BİR UÇAK ÜRETİLEBİLİR

Yeni  modernize İl-96 uçakları, şu anda Rus hava güçlerinin kullanımında olan İl-80 uçaklarının yerini alacak. 

Yeni İl-96 uçağının uçuş menzilinin İl-80 tipi uçağının iki katı olacağı ifade edilirken bu uçaklara havada yakıt ikmali yapabileceği belirtiliyor. Bunun dışında uçağın telsiz sisteminin, stratejik hava güçleri, füze kuvvetleri ve nükleer silah taşıyan denizaltılar dahil tüm birliklere emir iletilmesini sağlayacağını aktarıldı.

KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI SOYULDU

Rusya’nın “çok güvenli” olarak iddia ettiği Kıyamet Günü uçaklarından biri geçen sene aralık ayında soyuldu. Taganrog Havacılık Bilim ve Teknik Kompleksi’nde bakım için bulunan İl-80 tipi uçaktan, 1 milyon ruble (13 bin 600 dolar) değerindeki teknik teçhizat çalındı. Yapılan açıklamada, hırsızlık olayında uçağın kargo kapağının açıldığı ve 39 radyo istasyonu bloğunun söküldüğü belirtildi. Rus askeri uzmanlar, bazı birimlerin altın ve platin gibi değerli metaller kullanılarak yapıldığı için parçaların çalındığını iddia etti. Öte yandan soygun Rus ordusunun güvenlik sistemi ile ilgili soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Anife Bilal
27 Temmuz 2021, 18:54
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum