Rusya, İran'ın nükleer anlaşmasını kurtarabilir mi

Rusya, İran'ın nükleer anlaşmasını kurtarabilir mi
14 Nisan 2021 - 12:30

Biden iktidara geldikten sonra Rusya Çin İran stratejisini açıkladı ve dünya yeniden şekillenmeye başlayacak diye büyük bir beklenti devreye girdi.

Rusya, ABD’nin geri dönmesi halinde İran’ın nükleer anlaşmayı kurtaracağına olan güvenini ifade ederek, Avrupa Birliği’ni (AB) İran’a yaptırımlar uygulayarak devam eden görüşmeleri tehlikeye atmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran’a yaptığı ziyarette İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile yaptığı ortak basın toplantısında, ABD’nin ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararını tam olarak uygulamak için geri döneceğine ve İran’ın anlaşmayı kurtarma olasılığına güvendiklerini söyledi.

Lavrov, ABD’yi eski Başkan Donald Trump yönetiminin anlaşmadan çekilmesinden bu yana İran’a uyguladığı yaptırımları kaldırmaya bir kez daha çağırdı.

Rus bakan, AB’nin Kasım 2019’daki gösterilerin şiddetle bastırılmasındaki rolleri nedeniyle İranlı güvenlik görevlilerine karşı yaptırım uygulamasını eleştirerek, “AB’de herhangi bir koordinasyon eksikliği varsa ve sağ el, sol elin ne yaptığının farkında değilse, bu sadece talihsiz bir durumdur. Ancak bu karar, nükleer anlaşmayı kurtarmak için Viyana’da devam eden görüşmeler sırasında kasıtlı olarak alınmışsa, bu sadece talihsizlik değil, daha kötü bir hatadır” dedi.

https://kafkassam.com/
https://kafkassam.com/rusya-iranin-nukleer-anlasmasini-kurtarabilir-mi.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum