Rusya askerlerini Afrin'den çekmeye başladı

Gemelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarının ardından Afrin'deki 170 Rus askeri bölgeden çekilmeye başladı.

Rusya askerlerini Afrin'den çekmeye başladı
19 Ocak 2018 - 21:30

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov ile bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’ya gitmişti.

Yaşanan son gelişmelerin ardından Türkiye'nin operasyon yapmaya hazırlandığı Afrin'den 170 Rus askerlerinin çekilmeye başladığı öğrenildi.

"GEREKLİ ANLAYIŞIN GÖSTERİLMESİ KONUSUNDA SÖZ VERİLMİŞTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rusya, Kuveyt ve Katar gezisi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Hamburg'da düzenlenen G-20 zirvesinde Rusya'nın bazı sözler verdiğini belirtmişti.

Erdoğan "Rusya'nın oradan çekilmesi, oradan bize yönelik muhtemel tehdit ve tacizlerden duyduğumuz rahatsızlıklarla alakalı olarak Türkiye'ye gerekli anlayışın gösterileceği hususlarında bize söz verilmişti." açıklaması yapmıştı.

ART ARDA GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞMİŞTİ

Bu tarihten sonra önce Soçi'de daha sonra Ankara'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan, Türkiye'nin YPG/PYD konusunda görüşünün paylaşıldığını bildirmişti.

Soçi ve Ankara görüşmelerinde Afrin'e yapılacak operasyon konusunda Rusya'nın destek verdiği belirtilmişti.

Şimdi Rus askerleri gözlemci statüsünde bulunduğu Afrin bölgesinden çekiliyor.

AA DA DUYURDU: RUS ASKERLERİ ÇEKİLİYOR

Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik muhtemel harekatı için geri sayım sürerken, Rusya askeri polisini bölgeden çıkarmaya başladı.

AA’nın Afrin içindeki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Kefer Cenne köyü yakınlarında konuşlu Rus askeri polisi bölgeden gruplar halinde ayrılıyor.

Afrin’den çıkan onlarca Rus askeri polisi, Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine ulaştı.

Rus askeri polisinin bir kısmı halen Afrin’de bulunuyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Moskova’da dün Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile görüşmüştü. Görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci ele alınmıştı.

karar gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum