Rus uzman Türkiye'nin bölgedeki varlık sebebini yorumladı

Rsu uzman Tatyana Polsokova, “Ruslar kendi iç sorunlarıyla ilgilenirse daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Rus uzman Türkiye'nin bölgedeki varlık sebebini yorumladı
13 Ocak 2021 - 10:10 - Güncelleme: 13 Ocak 2021 - 12:45

Rus siyaset bilimci Tatyana Poloskova Yenicag.ru`ya verdiği röportajda Azerbaycan`ın zaferi ile sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı`ndan sonra yapılacak en önemli şeyin bölgede ekonomiyi canlandırmak olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında dün Kremlin’de gerçekleştirilen Dağlık Karabağ görüşmesine değinen Poloskova, bu toplantıda “çığır açan bir şey” görmediğini belirtti.:

“Şahsen, dünkü toplantıda çığır açan bir şey görmüyorum. Üstelik spekülasyon için ciddi bir neden de yok. Azerbaycan`ın elde ettiği zaferle Karabağ’ın statüsü sorunu çözüldü. Artık yapılan hiçbir şey varılan anlaşmayı geçersiz kılamaz. Şimdi yapılması gereken en önemli şey ekonomiyi, sosyal hayatı canlandırmak, Karabağ`daki kültürel anıtları restore etmek ve mülkleri esas sahibine iade etmektir. Kesinlikle işgale dönüş olmayacaktır.”

Poloskova, “Rusya`da, Ermenistan`da ve diğer ülkelerde bazı güçler bulanık sularda balık avlamak istiyorlar. Hatta yeniden işgal seçeneğini gözden geçirmek isteğenler bile var. Bununla hiçbir sorun çözülemez. Rusya, Karabağ sorununun çözümüne müdahil olduğunu göstermeye çalışıyor ve ilgili devletler de nezaketen buna izin veriyor. Ruslar kendi iç sorunlarıyla ilgilenirse daha iyi olur. Azerbaycanlı siyaset bilimcilerinin Türkiye’nin bölgedeki çıkarlarını hesaba katmadan hiçbir şeyin tartışılamayacağı yönündeki fikirlerine katılıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuştu: Kafkas Ömerov

Çeviri: Agil Bekir

Kaynak:www.yenicag.info

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum