Rus medyasında "Rusya Türkiye'yi bombalıyor" iddiası!

Rus medyasında “Rusya Türkiye’yi bombalıyor. Şimdilik Suriye’de” başlıklı haber yayımlandı

Rus medyasında "Rusya Türkiye'yi bombalıyor" iddiası!
09 Mart 2021 - 14:31 - Güncelleme: 09 Mart 2021 - 16:57

Rus Tsargrad televizyon kanalının internet sitesinde “Rusya Türkiye’yi bombalıyor. Şimdilik Suriye’de” başlığıyla yayımlanan makalede Türkiye hedef alındı. Makalede, Rus Hava Kuvvetlerinin Lazkiye kentinde Türkistan İslam Partisi’ne karşı düzenlediği hava saldırılarının asıl amacının Türkiye Cumhurbaşkanının hırsı olduğu iddia ediliyor.

Rusya’nın Suriye’de düzenlediği hava saldırıları, Rus basınında dikkat çeken bir üslupla ele alındı. Tsargrad internet sitesinde yayımlanan makalede saldırıların arka planına odaklanıldı. Rus Hava Kuvvetleri’nin son iki ay içinde düzenli olarak Lazkiye bölgesinde hava saldırıları sürdürdüğünü ve saldırıların asıl hedefinin Türkiye olduğu ileri sürüldü. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl İdlib’de gerçekleştirilen ve 34 Türk askerinin şehadetine sebep olan alçak saldırıdan bahsedilirken, “Geçen sene İdlip’te Rusya 30 ile 60 arasında Türk askerini ‘indirdi’ ve Türkiye bunu ‘yuttu’.” ifadesi kullanıldı.

BÜYÜK KARA HAREKATININ HABERCİSİ

Rusya’nın Lazkiye’de sürdürdüğü son saldırıların hedefinde Türkistan İslam Partisinin yer aldığı belirtilen makalede, çoğu insanın söz konusu saldırıları büyük bir kara harekatının habercisi olarak değerlendirdiğini ancak bu tür eylemlerin gerçek amaçlarının daha geniş olduğu belirtildi.

“TÜRKİYE HİLAFET İSTİYOR”

Ayrıca makalede, Rusya’da şubat ayında Hizb-ut Tahrir suçlamalarıyla gerçekleştirilen baskınlar da hatırlatıldı. Türkistan İslam Partisinin ve Hizb-ut Tahrir örgütü arasında büyük farklılıklar olduğu belirtilen makalede, dünyada halifelik kurma amaçlarının ve Türkiye’ye olan bağımlılığın bu iki örgütü birleştirdiği ileri sürüldü. Bununla birlikte, Türkiye’nin son zamandaki politikasının da dünyada halifeliği kurmaya odaklı olduğu iddia edilirken, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasının da yeni halifeliğin gayriresmi ilanı olduğu ifade ediliyor.

MAKALEDE ERDOĞAN ANALİZİ YER ALIYOR

Türkçülüğün ve Osmanlıcılığın da tahlil edildiği makale, başarısız bir Erdoğan analizi ile son buluyor. Erdoğan’ın bir Türk milliyetçisi olduğu iddiasına değinilirken, daha aşırı bir milliyetçi olan Devlet Bahçeli tarafından Suriye’de bir bataklığa gömülmeye itildiği görüşüne yer veriliyor.


Anife Bilal/ 08 Mart 2021
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum