Rumlar, Beşparmak'taki KKTC bayrağından rahatsız oldu

Rumlar, Beşparmak'taki KKTC bayrağından rahatsız oldu
26 Ocak 2021 - 16:57 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 16:59

Kıbrıs Barış Harekatı’nın simgelerinden Beşparmak Dağları’ndaki dev Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Rum kesiminde hazımsızlık yarattı. KKTC‘nin bayrağı boyama çalışmalarını diline dolayan Rum Simerini gazetesi, dev bayrağın yenilenmesini eleştirdi.

Kıbrıs Barış Harekatının ardından komando taburu tarafından Beşparmak Dağlarına nakşedilen Türk bayrağı, Rumları rahatsız etti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi basını, bugün yaptığı açıklamada tarihi zaferin nişanesi olan bayrağın boyanmasını diline doladı. Haberde, “Boyunduruk altındaki Beşparmaklar’da bulunan bayrak Atilla’nın çalışmalarıyla boyanıyor” ifadelerine yer verildi.

BEŞPARMAK TEPESİNDEKİ DEV TÜRK BAYRAĞI

Dağdaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı, Başparmak dağlarının güney yamacında yer alıp, 450 x 225 metre ebatlarında, dünyadaki en büyük boyanmış ve ışıklandırılmıştır. Gece ve gündüz, kilometrelerce uzaklıktan rahatlıkla görülebilen bayrak 400 adet lamba kullanılarak ışıklandırılmıştır. Bayrağın boyanma işlemleri ise Ekim 2013 tarihinde tamamlanmıştır.

Gündüz, KKTC Bayrağı görünümündeki bayrak, 4 farklı aşamada ve formda ışıklandırılmış olup, geceleri sırasıyla yıldız, ay-yıldız, ay yıldızlı Türk Bayrağı ve son olarak da KKTC Bayrağına dönüşmektedir.

Qırım Haber Ajansı

Ömer Cihad Kaya
25 Ocak 2021, 18:12

​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum