Rahmi Turan, "Baba'dan Fıkralar"

Rahmi Turan, "Baba'dan Fıkralar"
07 Nisan 2021 - 12:47

Demirel gibisi daha gelmedi

Mizahtan ve hoşgörüden uzak günümüz siyasilerinin haklarındaki en ufak eleştiride, paylaşılan bir tweet'te veya çizilen bir karikatürde hakaret unsuru arayıp, soluğu mahkemede aldıklarına dikkat çeken usta gazeteci Rahmi Turan, "Baba'dan Fıkralar" kitabıyla Süleyman Demirel'in örnek tutumunu gündeme taşıyor:

"Oysa eski dönemin siyasetçileri öyle miydi? Hayır! Onlar son derece hoşgörülüydü. Zengin bir mizah anlayışları vardı. Haklarında fıkra anlatılmasından ya da karikatürlerinin çizilmesinden memnuniyet duyarlardı. Sahnelerde onların taklitleri yapılırdı.

Dava açmak bir yana sanatçılara teşekkür ederlerdi. Hele 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bir mizah üstadıydı. Yeri geldiğinde kendi kendini bile hicvederdi. Ben, bir gazeteci olarak, Süleyman Demirel ile neredeyse tüm dünyayı gezdim. O gezilerde, uzun uçak yolculuklarında Demirel'den dinlediğim fıkraları zaman zaman köşe yazılarımda kullandım. Halk Demirel'e "Baba" derdi… Bu isim onun çok hoşuna giderdi. Bu kitapta "Baba'dan dinlediğim fıkraları" bir araya getirdim."

Sözcü Kitabevi Tel:(0212) 948 22 78

Kaynak Yeniçağ: Taşlara kazınmış tarihimize vefa

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum