Putin, çok tartışılan ömür boyu dokunulmazlık yasasını imzaladı!

Putin, çok tartışılan ömür boyu dokunulmazlık yasasını imzaladı!
23 Aralık 2020 - 16:02

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çok tartışılan dokunulmazlık yasasını imzaladı. Yeni yasaya göre, devlet başkanlarına görevden ayrıldıktan sonra da ömür boyu dokunulmazlık hakkı getirildi.

Rusya’da çok tartışılan dokunulmazlık yasası, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından dün imzalandı. İnternette yayımlanan yasaya göre, eski devlet başkanlarına ve ailelerine, hayatları boyunca işledikleri suçların soruşturulmasına karşı dokunulmazlık sağlandı. Ayrıca taraflar, arama ya da gözaltının yanı sıra polis sorgusundan ve soruşturmasından da muaf tutulacak.

ÖMÜR BOYU TEMSİLCİLİK HAKKI

Bu yasayla eski bir devlet başkanının, vatana ihanet ve başkaca ağır suçlar işlediği Yüksek Mahkeme tarafından onaylanması halinde dokunulmazlığı kaldırılabiliyor. Fakat Putin’in imzaladığı yasa da ek olarak eski devlet başkanlarına Federasyon Konseyi ya da Senato’da ömür boyu temsilcilik hakkı sağlanıyor. Bu pozisyon da görevden ayrıldıktan sonra da dokunulmazlıklarının sürmesi anlamına geliyor.

PUTİN’İN GÖREVİ BIRAKACAĞI KONUŞULUYORDU

Bu yasanın onaylanmaması nedeniyle geçen ay Rusya’da Putin’in sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat Kremlin söz konusu iddiaları yalanladı.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum