Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan İzmir depremiyle ilgili çarpıcı açıklama. Depremin denizde olması şans

Prof. Dr. Süleyman Pampa, İzmir, İstanbul, Bursa olmak üzere Ege ve Marmara'da hissedilen depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pampal, “Depremin denizde olması bir şanstır, yıkıcı etkisini de azaltır. Derin bir deprem geniş bir alanda hissedilir." dedi. Kaynak Yeniçağ: Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan İzmir depremiyle ilgili çarpıcı açıklama. Depremin denizde olması şans

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan İzmir depremiyle ilgili çarpıcı açıklama. Depremin denizde olması şans
30 Ekim 2020 - 16:37 - Güncelleme: 30 Ekim 2020 - 16:40

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNNTürk İzmir depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte, Pampal’ın açıklamalarından satır başları;

“Ege Bölgesi'nde kuzey güney çökmeli çok sayıda kırılmış fay mevcut. Ve Büyük Menderes gibi grabenleri oluşturan aktif faylar yüzünden tarihte çok sayıda deprem meydana gelmiştir. Genellikle 6-7 büyüklüğünde depremler meydana gelebiliyor. 6.6 orta büyüklüğünde deprem Türkiye'de hasara neden olabilecek bir deprem. Depremde hasara neden olan faktör depremin merkezidir. Depremin üs merkezindeki ivme de yüksek olur.”

"DEPREMİN DENİZDE OLMASI BİR ŞANS"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Sevindirici yanı büyük deprem sıklığı azdır bu fayda. 6.6 ile 7 arasında 10-15 kat fark var. 6.6 yine de ülkemizde yıkıcı etkiye sahiptir. Depremin ivmesi üst merkezden itibaren uzaklaştıkça azalır. Depremin denizde olması bir şanstır, yıkıcı etkisini de azaltır. Derin bir deprem geniş bir alanda hissedilir." ifadelerini kullandı.

"TSUNAMİ TEHLİKESİ YARATMAZ"

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Müdürü Hasan Özbilir ise, "Biraz daha Seferihisar taraflarında sıkıntılar olabilir Urla'ya kadar. Deprem tsunami tehlikesi de yaşatmaz diye düşünüyorum. Sisam Adası daha çok zarar görmüş olabilir." dedi.

Kaynak Yeniçağ: Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan İzmir depremiyle ilgili çarpıcı açıklama. Depremin denizde olması şans

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum