Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya 'Milli Düşünce Hizmet Armağanı'

Milli Düşünce Merkezi’nin 5 dalda verdiği ‘Milli Düşünce Hizmet Armağanları’ sahiplerini buldu. Metin Akpınar, Prof. Dr. Nevzad Atlığ, Hasan Oraltay, Prof. Dr. Dursun Yıldırım, Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Nesib Nesibli, Bilal N. Şimşir, Halil Akıncı, Saygı Öztürk ve Yavuz Selim Demirağ gibi isimlere takdim edilen ödüllerde geçen hafta yaşama veda eden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’ya ise ‘Millî Düşünce Yahya Kemal, Fikir/Sanat/Edebiyat Armağanı’ verildi.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya 'Milli Düşünce Hizmet Armağanı'
30 Aralık 2021 - 12:45

Millî Düşünce Merkezi'nin ihdas ettiği ve 5 dalda verilen ‘Millî Düşünce Hizmet Armağanları’ Ankara’da sahiplerini buldu. Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen törende ‘Millî Düşünce Atatürk, Türk Milliyetçiliği Şeref Armağanı’ Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve merhum Hasan Oraltay’a takdim edildi. Atlığ’ın armağanı adına Milli Düşünce Merkezi Sadi Somuncuoğlu tarafından Millî Düşünce Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, yazar ve şair Yağmur Tunalı’ya takdim edildi. Hasan Oraltay’ın armağanını ise adına dostları Ercilasun ailesinden Prof. Dr. Konuralp Ercilasun aldı.

Bu yıl ‘Millî Düşünce Ziya Gökalp Bilim Armağanı’na layık görülen isimlerden Prof. Dr. Dursun Yıldırım’ın ödülü rahatsızlığı nedeniyle adına Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’a takdim edilirken, geçen yıl aramızdan ayrılan Prof. Dr. Hasan Onat’ın ödülü adına asistanı ve dostu Prof. Dr. Sönmez Kutlu’ya, Prof. Dr. Nesib Nesibli’nin ödülü ise Selçuk Akın’a takdim edildi.

‘Millî Düşünce İsmail Gaspıralı Türk Dünyasına Hizmet Armağanı’ ödülü de ömürleri boyunca Türk Dünyası’na hizmet eden Emekli Büyükelçiler Bilal N. Şimşir ve Halil Akıncı’ya verildi. Şimşir’e armağanını Namık Kemal Zeybek verirken, Prof. Dr. İskender Öksüz’ün takdim ettiği Halil Akıncı’nın armağanını onun adına Millî Düşünce Merkezi editörlerinden Mehmet Onur Karadayı aldı.

‘Millî Düşünce Namık Kemal, Özgür ve Demokrat Basın Armağanı’ ödülü bu yıl iki isme verildi. Ödüle layık görülen gazeteci-yazarlar Saygı Öztürk ve Yavuz Selim Demirağ’a takdim edildi.

Milli Düşünce Merkezi’nin ‘Millî Düşünce Yahya Kemal, Fikir/Sanat/Edebiyat Armağanı’ ödülü ise bu yıl Metin Akpınar ve geçen hafta hayata veda eden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’ya verildi. Genel Başkan Yardımcısı Hakan Paksoy’un takdim ettiği armağanı Metin Akpınar adına Emin Aktürk’e, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın armağanı da onun adına Milli Düşünce Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Müfit Öner tarafından Özgen Gürbüz’e verildi.
Kaynak:https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/prof-dr-alaeddin-yavascaya-milli-dusunce-hizmet-armagani-1645149

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum