PESKOV'DAN TÜRK ASKERİNE TERÖRİST İMASI!

PESKOV'DAN TÜRK ASKERİNE TERÖRİST İMASI!
13 Şubat 2020 - 19:20

Türkiye ile Rusya arasında İdlip konusunda ipler iyiden iyiye gerilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov’dan küstah bir açıklama geldi. Peskov, Türk askerine yönelik saldırıların da olduğu ve 13 şehit verdiğimiz Esed rejiminin İdlip’te başlattığı saldırılar hakkında, “bunlar teröristlere yapılan saldırılardır” dedi. Kremlin sözcüsünün, Türk Silahlı Kuvvetlerine alenen “terörist” imasında bulunmasına karşı Türkiye’den sert bir yanıt bekleniyor.

RUSYA’DAN KÜSTAH “TERÖRLE MÜCADELE” SÖYLEMİ

Suriye’deki istikrarsızlığın ve sivillere yönelik katliamların sorumlularından olan Rusya, aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin de hamisi konumunda. Son dönemde, Rus propaganda medyalarında da yer verildiği üzere Moskova yönetimi, halen PKK/ YPG’yi terör örgütü statüsünde değerlendirmiyor. Ayrıca, bölücü terör örgütü PKK/ YPG’nin Moskova’da ofisinin açılmasına Kremlin yönetimi tarafından göz yumulduğu da biliniyor. Suriye’deki teröre alenen destek veren Rusya’nın sözcüsü Peskov’un, tüm bunlara rağmen yalan ve iftiraya dayalı “terörle mücadele ediyoruz” söylemleri ve Türk ordusunu “terörist” olarak itham etmesi dikkat çekti.

KREMLİN SÖZCÜSÜNDEN ALENEN TÜRK ORDUSUNA TERÖRİST İMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında, İdlip’teki saldırılara ilişkin Rusya’ya gözdağı niteliğindeki açıklamaları sonrası Kremlin Sözcüsü Peskov, Kremlin’in “Soçi mutabakatına uyduğunu” iddia etti. Peskov’un Türk askerine terörist imasında bulunan ifadeleri aynen şu şekilde:

Türk tarafı, İdlib’de yoğun şekilde konuşlanan terör örgütlerinin etkisiz hale gelmesini sağlamayı taahhüt etmişti. Rus tarafı, bu örgütlerin İdlib’den Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine saldırılar düzenlediğini üzülerek ifade eder. Suriye ordusunun saldırılarına gelince bunlar sivillere değil teröristlere yapılan saldırılar.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DOĞRUDAN SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında, Türk askerine yönelik olası saldırılar olduğu takdirde Soçi mutabakatı sınırlarının dışına çıkılacağı mesajını vermişti. Erdoğan’ın açıklamaları aynen şu şekildeydi:

“İdlib’de, rejim ve Ruslar ile yine rejimle birlikte hareket eden güçlerin çoğu saldırılarının, teröristleri değil, doğrudan sivil halkı hedef aldığı gerçeğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.”

DAHA 3 GÜN ÖNCE 5 TÜRK ASKERİ REJİM SALDIRILARINDA ŞEHİT OLDU

Kremlin yönetimi, rejim ile beraber sivillere ve son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırıları, sözde terörle mücadele kapsamında değerlendiriyor. Suriye’de her geçen gün etki alanını genişleten Rusya, bu türden açıklamalarla bölgedeki gücünü artırmak amacıyla propaganda faaliyeti yürütüyor. Ancak, daha 10 Şubat 2020 günü, Rusya destekli Esed rejimine bağlı güçler, İdlip’in Taftanaz bölgesinde bulunan Türk gözlem noktasına saldırı düzenlemişti. Rejimin düzenlediği topçu saldırısında, 5 Türk askeri şehit olmuştu. Türkiye, saldırılara misliyle karşılık verileceğini ve bölgenin güvenliği için operasyonlara devam edeceğini kaydetmişti.

SOÇİ MUTABAKATINDAN BU YANA İDLİP’TEKİ SİVİL CAN KAYIPLARININ SAYISI 1800

Kremlin, sözde İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesinde bir yılı aşkındır devam eden sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Ancak, 17 Eylül 2018’deki Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil can verdi. Ocak 2019’dan beri Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 767 bine ulaştı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/peskov-dan-turk-askerine-terorist-imasi/158487/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum