Patlamaların sesi tüm Ortadoğu'da duyuluyor - Neler yaşanıyor? - Haşim Sahrabli

Patlamaların sesi tüm Ortadoğu'da duyuluyor - Neler yaşanıyor? Haşim Sahrabli, siyaset ve savaş muhabiri

Patlamaların sesi tüm Ortadoğu'da duyuluyor - Neler yaşanıyor? - Haşim Sahrabli
06 Ağustos 2020 - 17:28
Son günler Ortadoğu'da devamlı patlamalar izliyoruz. İnsanların ölümüne neden olan, şehirlerin dağılmasına ve sivillerin sosyal ve ekonomik hayatlarında çok kötü etkiler bırakan bu patlamalar çok üzücü olmakla beraber, hem de çok düşündürücüdür. 
Dikkat çeken en önemli husus ise şudur: Ortadoğu'da İran kontrolü altında diyebileceğimiz ülke ve topraklarda sıcaklık artıyor. Bütün bu patlamalar ve diğer olumsuz gelişmeler tesadüf olamaz.
İran son iki aydır çok yanlış bir politika izledi ve iki temel hatanı şunlar olduğunu söyleyebilirim:
1. Topraklarını Çin'e sattı ve bununla, hem ABD'nin başlıca müttefikleri olan İsrail ve Türkiye'ye Çin tehdidi oluşturdu, hem de Çin'in Afrika'daki, özellikle Arap dünyasındaki etkisini artırmak için ideal bir temel oluşturdu.
2. Füze testleri, nükleer meseleler ve diğer önemli ağır silah sektörü konularında ABD ve onun müttefiklerine "gözdağı" verdi.
Olayların büyük olasılıkla, İran'ın mevcut hükümetini yok etmek için tasarlanıyor. Fakat İran ne Irak, ne Suriye, ne de başka ülkelerdir. Saddam'dan sonra İran'ı defalarca yıkmaya çalıştılar, ama başaramadılar. Bu seferki tek fark, İran'ı içeriden değil, dışarıdan boğmaya başlıyor olmaları. Çatışma tırmanırsa, Ortadoğu'da kimin başının kim tarafından kesileceği belli olmayacak. Kısacası, bu senaryo ile Ortadoğu bir kan gölüyle karşı karşıya kalacak.
Bu felaketler yaşanırsa, Türk dünyası, başta Azerbaycan ve Türkiye dünyanın bir numaralı müttefikleri haline gelecek. Yenilmez bir güç, herkes için bir “arkadaş ve kardeş” olacaktır. Türk dünyasının kararının ne olacağını söylemek zor. Her şey olabilir, her şeye hazır olmalıyız.

Kaynak: https://asasmedya.info/news/authors

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum