Paşinyan, Türkiye'ye yönelik yaptırım iddialarıyla alay konusu oldu

Paşinyan, Türkiye'ye yönelik yaptırım iddialarıyla alay konusu oldu
03 Ocak 2021 - 13:54

Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin ardından ülkesinde istenmeyen kişi ilan edilen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan kendisini bir kez daha düşük düşürdü. Ermenistan’da alınan Türk ürünlerinin Ermenistan’a girişini 6 ay yasaklama kararının ardından Paşinyan’ın “Türkiye pazarı sarsılmış durumda. Eğer Azerbaycan’a destek vermekten vazgeçerlerse kararımızı tekrar gözden geçiririz” tehditi sosyal medyada alay konusu oldu.

Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan tarafından aldığı büyük yenilginin etkilerini hala aşamayan Ermenistan’da hain ilan edilen Başbakan Nikol Paşinyan, yayımladığı yeni yıl mesajıyla Ermeni halkına seslendi. Paşinyan dün Türk ürünlerinin ülkeye girişini 6 ay yasaklama kararına ilişkin kendisini küçük düşüren açıklamalarda bulundu. Paşinyan, “Türkiye’ye 6 ay geçerli olacak şekilde ağır yaptırımlar uyguladık” diyerek bu karar ile Türkiye pazarının sarsılmış durumda olduğunu öne sürdü. Paşinyan, Türkiye için “Eğer Azerbaycan’a destek vermekten vazgeçerlerse kararımızı tekrar gözden geçiririz” ifadelerini kullandı. Paşinyan’ın bu açıklamaları ise sosyal medyada alay konusu oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Paşinyan’ın haddini aşan iddiasını Ermenistan’ın ekonomik ve siyasi varlığına dikkat çekerek tiye alan paylaşımlarda bulundu.

YENİLGİ SONRASI UCUZ YAPTIRIM TEHDİTİ

Ermenistan hükumeti, Azerbaycan karşısında uğradığı hezimetin ardından Türk ürünlerinin ülkelerine girişinin 6 ay yasaklanmasına karar verdi. Erivan hükumetinden yapılan açıklamada, “Türk ürünlerinin ülkeye girişinin yasaklanması, her şeyden önce güvenlik nedeniyle, Türkiye’nin Karabağ’da yaşananlardaki rolü sebebiyle alınmış bir karardır” ifadeleri ile açıklandı.

TÜRK ÜRÜNLERİNE 6 AYLIK YASAK

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan’ın ofisi tarafından geçen Ekim ayında yapılan açıklamada, 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk ürünlerinin ithalatının geçici olarak yasaklanacağı duyuruldu. Ermeni hükumetinin aldığı bu karar, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi. 6 ay boyunca geçerli olacak yasak, Ermenistan hükumeti tarafından “Türkiye’ye para akışını durduracak” bir adım olarak lanse edildi.

“TÜRKİYE AZERBAYCAN’A DESTEK VERMEZSE KARARIMIZI GÖZDEN GEÇİRİRİZ”

Paşinyan Türkiye’ye 6 aylık yaptırım uygulama kararı aldıklarını belirtirken, bu yaptırımın Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteği sonlandırmaları durumunda yeniden gözden geçirilebileceğini dile getirdi.
Türkiye’yi yaptırımla tehdit etmeye kalkışan Paşinyan, şu komik ifadeleri kullanarak gündem oldu:

“Türkiye’ye 6 ay geçerli olacak şekilde ağır yaptırımlar uyguladık. Bu kararımız ile Türkiye pazarı sarsılmış durumda. Eğer Azerbaycan’a destek vermekten vazgeçerlerse kararımızı tekrar gözden geçiririz”

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum