Paşinyan Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'a bırakmaya hazır mı

Paşinyan Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'a bırakmaya hazır mı
21 Şubat 2021 - 18:48

Vatikan’ın eski Ermenistan Büyükelçisi ve Serj Sarkisyan’ın damadı Mikael Minasyan, Ermenistan’ın kulis hayatından bilgiler yayınlamaya devam ediyor. Söz konusu bilgilerin çoğu tartışmalıdır ve her zaman doğrulanmaz, ancak bu veriler bilgi gündeminin gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.
Yeni sızıntıya göre, yakın gelecekte Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Müdürü Armen Abazyan, Dağlık Karabağ Başkanı Araik Harutyunyan, Rus Barış Gücü Komutanı Rustam Muradov ve Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Ali Nagiyev ile Sugovushan (Madagis) köyünde “gizli bir toplantı” yapılması planlanıyor.
Minasyan’a göre söz konusu görüşme ile ilgili mutabakat Abazyan’ın Moskova ziyareti sırasında sağlandı. Görüşme kapsamında Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan ağına entegrasyonunu sağlayacak altyapı projeleri ele alınacaktır.
Genel olarak, sürecin mantığına uyduğu için söz konusu bilgi doğru olabilir. Zira planlanan görüşmenin tarafları bölgedeki ulaşım yollarının açılmasını bir an önce istemektedir. Bununla birlikte Nikol Paşinyan’ın hükümeti, Dağlık Karabağ topraklarını Azerbaycan’a vermeye hazır olduğunu defalarca gösterdi.

https://riafan.ru/1391053-azerbaidzhan-priblizhaetsya-k-reintegracii-karabakha-v-erevane-gotovyatsya-k-mitingam?utm_source=tg&utm_medium=south0wind

https://kafkassam.com/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları