PANDEMİ GÖKYÜZÜNÜ ŞİİRLE BOYAMAYA ENGEL DEĞİL

PANDEMİ GÖKYÜZÜNÜ ŞİİRLE BOYAMAYA ENGEL DEĞİL
01 Ocak 2021 - 14:03 - Güncelleme: 01 Ocak 2021 - 14:33

PANDEMİ GÖKYÜZÜNÜ ŞİİRLE BOYAMAYA ENGEL DEĞİL

Zonguldak Alaplı Karşıyaka İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hüseyin HATIL ve İstanbul Beyazıt Ford Otosan İlkokulu Sınıf öğretmeni Seval COŞKUN’un kurucusu olduğu “Gökyüzünü Şiirle Boyuyoruz” eTwinning projesi, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmiş olmasına rağmen etkinliklerini sürdürüyor.

Azerbaycan’dan, Sabunar Gasımova, Aytakin BAYRAMOVA, Aida ELYAZOVA, Aynur GANBAROVA; Türkiye’den Hüseyin HATIL, Seval COŞKUN, Selver EROL, Özgür KORKMAZ, Gönül Sezen Bişkin, Nihal ÇAKAR, Merih ULUTÜRK, Ebru MAVİ olmak üzere, iki ülkeden, on iki öğretmenin aktif olarak çalışma yaptığı proje, 2020 yılının Eylül ayında başladı. Yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte, uzaktan eğitim sürecinin getirdiği olumsuzluklar ve iletişim güçlüğüne rağmen proje planına uygun olarak çalışmalarını sürdüren proje ortağı öğretmenler, bu şiirli yolculuğu kalpten kalbe yol açarak sürdürüyorlar.

Proje çalışmalarına kendilerini tanıtan videolar hazırlayarak başlayan öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde birçok güzel etkinliğe imza attılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda pano hazırlayan öğrenciler, vatan ve bayrak sevgilerini görsel çalışmalarla ifade ettiler. Şairleri tanıma ve tanıtma etkinliğinde ise, her biri bir şairin hayatını araştırarak, şair posteri hazırlayıp sundular.

“Gökyüzünü Şiirle Boyuyoruz” eTwinning projesini yürüten öğretmenlerin, geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği öğrenci buluşmaları Türkiye ve Azerbaycan’dan öğrencilerin bir araya gelmesine vesile oldu.

Seksenden fazla öğrencinin katılım sağladığı küçük şairler buluşmalarının ilkinde, öğrencilerle şiir üzerine sohbet edildi ve ardından proje kurucusu Hüseyin HATIL tarafından yeni yıl için yapılacak akrostiş şiir etkinliği üzerine bilgilendirmede bulunuldu.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, yazı

İkinci öğrenci buluşmasında ise öğrencilere web 2.0 araçları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından, kendilerini ifade etme imkânı bulan öğrenciler, aynı zamanda yazdıkları şiirleri arkadaşlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşadılar. Yeni yıl için dileklerini akrostiş şiirle ifade ettiler ve şiirlerini web 2.0 araçlarıyla sanal panoda sergilediler.

Öğretmenlerin, çocuklara yol göstermek amacıyla hep birlikte yazdıkları akrostiş şiir de yine öğrenciler tarafından seslendirildi. Ayrıca öğrenciler, projeyi birlikte yürüttükleri farklı illerden arkadaşlarının yeni yılını kutlamak amacıyla, şiirler okuyup, yeni yıl tebrik videosu hazırladılar.

Proje etkinliklerinde bir yandan şairlerin büyülü dünyasına yolculuk yapıp, şiirler okuyan ve şiir yazmanın inceliklerini keşfetmeye çalışan öğrenciler, diğer yandan web 2.0 araçlarını tanıyarak teknolojik açıdan da yeni bilgiler elde ettiler.

Korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen bugünlerde, çocukların uzaktan da olsa yeni arkadaşlarla iletişim kurmasına, sosyalleşmesine, şairleri tanımasına ve şiir yazma becerisi kazanmasına katkı sağlayan projede emeği geçen bütün öğretmenleri kutluyor, proje etkinliklerine katılım sağlayan ve gökyüzünü şiirle boyamaya çalışan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

Haber: https://www.tarihistan.org/


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum