Özbekistan-Türkiye ortak askeri tatbikatı başladı

Özbekistan-Türkiye ortak askeri tatbikatı başladı
23 Mart 2021 - 19:54

Özbekistan’ın Tirmiz şehrinde Türkiye ve Özbekistan orduları ortak askeri tatbikata başladı. Bugün başlayan tatbikat, 27 Mart’a kadar devam edecek. Tatbikatın açılış töreninde, Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Laziz Usmanov, Güney Operasyon Bölge Komutanı Polat Satvaldiyev ve Türkiye Özel Harekat Tugay Komutan Yardımcısı Rüştü Töredi ile iki ülke özel harekat kuvvetleri mensupları yer aldı.

Özbekistan ve Türkiye askerleri, ortak askeri tatbikat için Özbekistan’ın Tirmiz kentinde bir araya geldi. Özbekistan Savunma Bakanlığı, Tirmiz şehrindeki tatbikatın başladığını ve 27 Mart’a kadar süreceğini bildirdi. Ortak tatbikatın ilk gününde, Özbekistan ve Türkiye askerleri geçit töreni düzenledi.

ÖZBEKİSTAN VE TÜRKİYE’DEN ORTAK ASKERİ TATBİKAT

Ortak tatbikatın açılış töreninde, Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Laziz Usmanov, Özbekistan Güney Operasyon Bölge Komutanı Polat Satvaldiyev ve Türkiye Özel Harekat Tugay Komutan Yardımcısı Rüştü Töredi konuşmalarını gerçekleştirdi. Tatbikatı gerçekleştirecek olan iki ülkenin özel kuvvet personelleri törende hazır bulundu.

GENELKURMAY BAŞKANI GÜLER, 25 MART’TA TATBİKATI İZLEMEK İÇİN ÖZBEKİSTAN’A GİDECEK

Özbekistan ve Türkiye milli marşları ile askerlerin geçit töreninin yapıldığı tatbikat kapsamında askeri taktik anlamında bir çok ortak eğitim programı hayata geçirilecek. Ayrıca, 24 Mart’ta ülkeye gidecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, 25 Mart tarihinde ortak tatbikatı izleyecek.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
23 Mart 2021, 11:54

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum