Özbekistan'da vicdan özgürlüğü yasasına onay: Başörtüsü yasağı kaldırıldı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ülkede din özgürlüğünü genişleten “vicdan özgürlüğü ve dini kurumlar” yasasını onayladı. Yasa kapsamında, kamusal alanda başörtüsü gibi dini kıyafetlerle bulunma yasağı da kaldırıldı.

Özbekistan'da vicdan özgürlüğü yasasına onay: Başörtüsü yasağı kaldırıldı
08 Temmuz 2021 - 21:53

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ülkede din özgürlüğünü genişleten “Vicdan özgürlüğü ve dini kurumlar” yasasını onayladı. Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden dün yayımlanan açıklamaya göre, “Vicdan özgürlüğü ve dini kurumlar” yasası Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe girdi.

YASA İLE NELER DEĞİŞTİ?

Yasa ile dini kurum ve kuruluşlar ile dini eğitim veren kurumların resmi kayda alma sürecinin sadeleştirildiği belirtilirken, dini kurum veya derneklerin kurulması için mahalle muhtarlıklarından onay alma zorunluluğunun iptal edildiği bildirildi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALDIRILDI

Yasa ile dini kurum ve derneklerin kurulması için gereken imza sayısı 100’den 50’ye düşürüldü. Yasa kapsamında kamusal alanda başörtüsü gibi dini kıyafetle bulunma yasağı da iptal edildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
08 Temmuz 2021, 12:30

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum