Özbekistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 30. yıl dönümü

Türk Konseyi Genel Sekreteri'nin Özbekistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 30. yıl dönümü vesilesiyle tebrik mesajı

Özbekistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 30. yıl dönümü
01 Eylül 2021 - 09:50
Özbekistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30. yıldönümü vesilesiyle, Türk Konseyi ve şahsım adına, Özbekistan Hükümetine ve kardeş halkına en içten tebriklerimi ve en iyi dileklerimi ifade etmekten onur duyuyorum.

Özbekistan'ın bağımsızlık yıllarında yeni bir devlet ve toplum inşa etme yolunda tarihi adımlar attığını, cesur Özbek halkının iradesi ve büyük potansiyeli ile büyük başarılar elde edildiğini belirtmek gerekir.

Modern kalkınma döneminde, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev liderliğinde gerçekleştirilen geniş çaplı reformlar ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandırırken, açık, dostane ve pragmatik dış politikasının yanı sıra Orta Asya ve Türk Dünyası'ndaki işbirliği süreçlerini yoğunlaştırmaya yönelik girişimler "Yeni Özbekistan"ın uluslararası arenada güvenilir bir ortak ve aktif katılımcı olarak tanınmasını sağlamıştır.

Özbek üst düzey yöneticilerinin siyasi, ticari, ekonomik, yatırım, turizm ve ulaştırma alanlarda Türk Devletleri arasındaki somut işbirliğini genişletmek ve aynı zamanda kardeş halklarımızın ortak köklü tarihi ve kültürel mirasını korumak ve tanıtmak için gösterdiği tüm çabalar için şükranlarımızı sunarım. 

Ülkede son zamanlarda yapılan reformların bir sonucu olarak Özbekistan'ın gelişmiş bir demokratik devlet ve güçlü bir sivil toplum inşa etmek gibi sürdürülebilir hedeflere ulaşabileceğine ve bölge ve ötesinde etkinliğini artıracağına inanıyorum.

Bu vesileyle, bu tarihi günde Özbekistan Cumhuriyeti'ne ve kardeş Özbek halkına birlik, beraberlik ve müreffeh bir gelecek diliyorum.
 
Mustaqillik bayramingiz muborak bo'lsin!

Baghdad Amreyev,
Türk Konseyi Genel Sekreteri

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum