Ötüken dergisinin 194. sayısında Rus işgali altındaki Kırım konusuna yer verildi

Ötüken dergisinin 194. sayısında Rus işgali altındaki Kırım konusuna yer verildi
14 Kasım 2021 - 23:35

Ötüken dergisinin 194’üncü sayısının kapak başlığı “Kırım işgal altında!” oldu. Derginin kapağında, 8 Ağustos 2021’de kaybettiğimiz Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye Ofisi Müdürü Aydın Taş’ın resmi de yer aldı.

Ötüken dergisiEylül-Ekim 2021 tarihli 194’üncü sayısının kapak başlığını “Kırım işgal altında!” olarak belirledi. Bu sayının konusunun “Dünden Bugüne Kırım Meselesi ve Tatar Türklerinin Mücadelesi” olduğunu 2021’in yaz aylarında duyurulmuştu. Dergi kapak resminde, 8 Ağustos 2021’de kaybettiğimiz Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye Ofisi Müdürü Aydın Taş’ın fotoğrafına da yer vererek kendisini andı.

Derginin bu sayısında; Büşra Çarkacı’nın Prof. Dr. Necati Demir ile, Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na dair gerçekleştirdiği “Rusya’nın Yıkamadığı Kahraman” başlıklı söyleşi, Ergün Mamedov’un “Uluslararası Düzende Kırım Yarımadası Sorunu” başlıklı yazısı, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın Mayıs 2021’e kadar olan süreçte “Rusya İşgali Altındaki Kırım”ı anlattığı yazısı, ayrıca Afganistan’daki son gelişmeler bağlamında Güney Türkistan ile ilgili yazılar yer aldı.

 

 


Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
13 Kasım 2021, 13:22

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum