Otizme karşı masumiyeti anlattım

Baba oğul ilişkisi üzerinden otizmi anlatan ödüllü yönetmen Ahmet Sönmez, “Sadece Farklı” filminde iletişim probleminin altını çiziyor.

Otizme karşı masumiyeti anlattım
26 Ekim 2020 - 09:55


İlker Nuri Öztürk/ Yeni Şafak Gaz. Pazar Eki 

Baba oğul ilişkisi üzerinden otizmi anlatan ödüllü yönetmen Ahmet Sönmez, “Sadece Farklı” filminde iletişim probleminin altını çiziyor. Sönmez, “Çocuk bir şekilde masumiyetin dili sayesinde babayla iletişimin yolunu buluyor. Hepimiz temiz bir bakışla iletişim yolunu bulabiliriz. Filmde, otizmli biriyle iletişim kurmanın yolunun masumiyet olduğunu paylaşıyorum” diyor.

Çoğunlukla doğuştan gelen nörogelişimsel farklılık nedeniyle ortaya çıkan otizm, yönetmen Ahmet Sönmez tarafından beyazperdede işleniyor. Film, kütüphanede çalışan otizmli babanın ailesi ve çevresiyle yaşadığı iletişim bozukluğuna odaklanıyor. “Sadece Farklı” adlı yapım 8. Boğaziçi Film Festivali başta olmak üzere çeşitli festivallerde gösterilecek. Oğlu bir buçuk yaşındayken yanlışlıkla konan otizm teşhisi ile hayatı değişen yönetmen veli şikayetleri, ötekileştirmeler, okulların anlayışsızlığı, sokaktaki bakışlarla uğraşıyor. Otizmin acı yüzüyle tanışan aile yıllar sonra çocuğun otistik olmadığını, sosyal iletişim bozukluğu olduğunu öğreniyor. Şimdilerde gayet sağlıklı ve derslerinde başarılı olan çocuğuna ulaşmak için önce kendisini eğittiğini anlatan Sönmez, yaşadığı iletişimsizlik sorununa kayıtsız kalamadığını ve bu filmi yaptığını söylüyor. Filmde Ömer Akgüllü, Vildan Atasever, Aybars Kartal Özson, Meral Çetinkaya rol alıyor. Ödüllü yönetmen ile otizmi ve «Sadece Farklı”yı konuştuk.
Yazının devamı için:https://www.yenisafak.com/hayat/otizme-karsi-masumiyeti-anlattim-3572336

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum