Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de çalışmalara başladı: Yunanistan pani kledi!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de kararlı bir tutum sergilemesi Yunanistan’ı paniğe düşürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de sözünde durmaması üzerine Türkiye’nin arama faaliyetlerine başlayacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın sözlerinin ardından Türkiye, Doğu Akdeniz’de Navtex ilan etmişti. Bugün, Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Antalya’dan demir alarak faaliyet yürüttüğü alana ulaştı.

Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de çalışmalara başladı: Yunanistan pani kledi!
11 Ağustos 2020 - 13:28 - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 - 13:39

TÜRKİYE, ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEK

Oruç Reis’in faaliyetleri hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’deki çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi. Dönmez, “MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz’deki yeni görevi için Antalya’dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele.” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN’DA PANİK HAVASI

Öte yandan, Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in çalışmalara başlamasının ardından Yunanistan’da kuvvet komutanlarının acil kod ile toplandığı öğrenildi.

NAVTEX NEDİR?

İngilizce tanımlamasıyla “Navigational Text Messages” ifadesinin kısa hali olan Navtex, denizcilere yapılan bir tür uluslararası duyuru anlamına geliyor. Navtex paylaşımlarıyla seyir halindeki gemiler bilgilendiriliyor; tehlike ya da risklere karşı uyarılıyor. Kazalar, meteorolojik tahminler, arama kurtarma faaliyetleri gibi durumlar hakkında mesajlar veriliyor. Mesajlar, Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayımlanırken, gemiler bunları Navtex cihazlarıyla algılayıp haberdar oluyor.

Kaynak: https://asasmedya.info/
https://asasmedya.info/news/politics/21589-oruc-reis-dogu-akdenizde-calismalara-basladi-yunanistan-panikledi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum