OKUMALAR, KİTAPLAR VE ETKİNLİKLER ÜZERİNE / Şevval KARAYİĞİT

Şevval KARAYİĞİT yazdı: OKUMALAR, KİTAPLAR VE ETKİNLİKLER ÜZERİNE

OKUMALAR, KİTAPLAR VE ETKİNLİKLER ÜZERİNE / Şevval KARAYİĞİT
08 Mart 2020 - 10:22 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 12:41

OKUMALAR, KİTAPLAR VE ETKİNLİKLER ÜZERİNE

“Bihaber” ve “Karanlıkta”...Okuyacağımızı duyduğum zaman şu an hissettiğim o güzel duyguları hissedebileceğim hiç aklıma gelmezdi.Ben acaba hangisinden başlasam diye düşünürken Karanlıkta ile başlamıştım ve belki de bugüne kadar en hızlı bitirdiğim,okudukça okumak istediğim ilk kitap olmuştu.Karanlıkta'dan o kadar çok etkilenmiştim ki bazen okuduğum yerleri dönüp dönüp tekrardan okuyordum.

Öğretmenimiz bizden ara tatilde konu,içerik,dil itibariyle etkilendiğimiz bir kitabı sormuştu ve şüphesiz "Fatih Baha Aydın-Karanlıkta" demiştim.Sonra Bihaber'i okudum, Bihaber'i okumaktan hiçbir zaman sıkılmadım,hep acaba şimdi ne olacak diye merak edip durdum.  

Bihaber ve Karanlıkta benim için gerçekten çok özel bir yerdeler.Toplumun karanlıkta kalan noktalarına öylesine güzel parmak basılmış ki etkilenmemek elde değil.Bu kitaplar üzerinde çalışma yapacağımızı ve içinde kendimin de olduğunu duyunca çok sevinmiştim.

Bu iki kitap üzerine konuşmak,tartışmak çok istiyordum. 28 Şubat'ı dört gözle beklerken çalışabildiğimiz kadar çalışmaya çalışıyorduk.Kitapların üzerine konuşmak çok güzeldi. Zıt fikirlerimizin üzerine tartışmaksa daha güzel.Gerçekten yazarımızı dört gözle bekliyorduk,gün yaklaştıkça kendi aramızda çok fazla heyecanlanıyor,soracağımız sorular artıyordu.

Yazarımızı ilk 27 Şubat'ta tanburuyla görmüştük.Daha önce hiç canlı bir şekilde görmediğim tanburun sesi çok güzeldi. Yazarımız gençlerin müzik anlayışıyla biraz farklıdır demişti ama biz tanburu gerçekten çok sevmiştik. O gün yazarımız bizle sohbet ederken hepimiz çok fazla mutlu olmuştuk ve bu bence gözlerimizden çok iyi okunuyordu. İnsan konuştukça konuşmak istiyordu ve yazarımızın her dediğimizi ciddiyetle dinlemesi, önem vermesi kadar değerli bir şey yoktu. Hep dediğim gibi iyi ki Fatih Baha Aydın gibi biriyle tanışma fırsatı bulduk.

28 Şubat...Dört gözle beklediğimiz o güne nihayet gelmiştik. Herkesin önünde üstünde çalıştığımız kitaplar üzerine konuşacak,tartışacaktık. Üstelik kitapların yazarı da en önde bizi izliyor olacaktı. Önce hep birlikte kahvaltı yaptık,çok güzel bir ortamda yazarımız ve öğretmenimizle kahvaltı yapmak eşsizdi. Gerçekten bu anı hiçbir zaman unutmayacağım.

Sunum zamanı geldiğinde hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık umarım bir yanlışımız olmamıştır. Hepimiz çok heyecanlıydık, kitaplar hakkında konuşuyorsun ve yazarı önünde gerçekten çok kıymetli bir an.Bu güzel anları fotoğraflar ile taçlandırdık. Hâlâ arada açıp açıp bakıyorum. Gerçekten benim için çok kıymetli ve hiçbir zaman unutamayacağım bir andı.

Daha sonra başka bir okula gidildi ve hepimiz gitmeyi çok istedik Fatih Baha Aydın'ın konuşma üslubu gerçekten o kadar güzeldi ki insanın dinledikçe dinleyesi geliyordu. Bir daha kim bilir ne zaman görürüz üzüntüsüyle Fatih Baha Aydın'a veda etmiştik. Bu iki gün geçirdiğim en güzel günlerdendi,tek bir anı bile unutmayacağıma eminim. Böylesine iyi kalpli,mütevazı ve daha sayabileceğim tüm güzel şeyleri hak eden biriyle tanıştığım için o kadar mutluyum ki. İyi ki geldi, iyi ki bu kadar güzel anılar biriktirdik.

Okuduğumuz kitaplar yazarlarıyla tanışınca tamamlanıyor sanki. Yazarın gözünde ne olduğu, yazarken ne düşündü; işte bunu bilmek bile farklı perspektiflerden daha zengin okumalar yapmamıza vesile oluyor. İyi ki Fatih Baha Aydın tanıştık ve o ve eserleri hayatımızda çok güzel bir yer edindi. Yazarımıza ve eserlerine hayatımıza kattıkları  her şey için çok teşekkür ederim.  Yine başka kitaplarla ve yazarlarıyla görüşmek dileğiyle.

Şevval Karayiğit

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları