OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
04 Ağustos 2020 - 19:18

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılının, 31 Ağustos 2020’de açılacağını, 18 Haziran 2021’de ise kapanacağını duyurdu.

81 ildeki valiliklere gönderilen genelgede, Çin’den yayılarak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin tedbirler nedeniyle kapalı olan okulların yeniden açılacağı tarih duyuruldu.

OKULLAR AÇILACAK MI?

MEB’in söz konusu genelgesine rağmen özellikle son bir haftadır Türkiye genelinde yeniden artışa geçen koronavirüs vaka sayıları nedeniyle okulların açılıp açılmayacağına dair kamuoyunda bazı şüpheler oluştu.

KURBAN BAYRAMI SONRASI VAKALAR, OKULLARIN AÇILACAĞI TARİHİ ETKİLEYEBİLİR

Konuyla ilgili basına demeç veren Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarının artmasının okulların açılma tarihi ve uygulama şeklini etkileyeceğini kaydetti. İlhan konuyla ilgili uyarılarda bulunarak, “Normal seyrinde okullar 31 Ağustos’ta açılacak ancak bayram sonrası vaka tablosu bu eğitimin uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağını belirleyecektir. Tedbirlere uyum, çocuklarımızın geleceği için çok büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/okullar-ne-zaman-acilacak-2/230886/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum