ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİREN KARAR: ÖSYM'DEN SINAVLARA HES KODU DÜZENLEMESİ

ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİREN KARAR: ÖSYM'DEN SINAVLARA HES KODU DÜZENLEMESİ
13 Ağustos 2020 - 18:16

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), gerçekleştirdiği tüm sınavlarda artık öğrencilerden HES kodu isteneceğini duyurdu.

Başkan Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından açıklama yaparak, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerle bağlantılı olarak HES kodu düzenlemesine gidildiğini duyurdu.

HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, Türkiye’de koronavirüs salgını sonrası şahısların durumlarını tespit etmek üzere alınan bir tedbir faaliyetidir. HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir. HES kodu, SMS,mobil veya e-devlet üzerinden alınabilmektedir.
https://heskod.saglik.gov.tr/index.html

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum