NEW YORK TİMES'TAN YENİ HARİTA SKANDALI!

NEW YORK TİMES'TAN YENİ HARİTA SKANDALI!
04 Nisan 2020 - 18:19

ABD’de (Amerik Birleşik Devletleri) New York Times gazetesi, dünyada koronavirüsün (COVİD-19) yayılmasını gösteren haritada Ukrayna’nın bir parçası olan Kırım’ı Rusya’nın parçasıymış gibi gösterdi.

Ukrayna’nın Washington Büyükelçiliği haritayı düzeltme çağrısında bulundu.

Büyükelçilik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “New York Times’in koronavirüsün (COVİD-19) yayılmasını gösteren haritası yanlış! Bu çok sorumsuz!  New York Times ekibi, siz işgal edilen Kırım’da Kremlin’in gerçekleştirdiği tüm zulmü, işkenceleri ve hatta öldürmeleri gerçekten destekliyor musunuz? Desteklemiyorsanız hatayı düzeltin!” ifadelerine yer verildi. 

Bu haritanın New York Times tarafından yayımlanan ve Ukrayna’yı Kırımsız gösteren ilk harita olmadığı biliniyor. Bundan önce gazetenin, 3 Kasım 2019 tarihinde Ukraynalı oligark İgor Kolomoyskiy hakkında hazırladığı makalede kullanılan Ukrayna haritasında Kırım yarımadasının olmaması dikkat çekmişti.

HARİTA SKANDALLARI RUS PROPAGANDASINA YARIYOIR

Yakın zamanda ABD’de (Amerika Birleşik Devletleri) haber-yorum sitesi Vox, yayımladığı koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını gösteren harita ve videoda işgal edilen Kırım’ı, Rusya ile aynı renkte gösterdiği bildirilmişti.

 

 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/new-york-times-tan-yeni-harita-skandali/182514/

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum