NATO liderleri, 10 yıllık planlama yapmak için bir araya gelecek

NATO Kuzey Atlantik Konseyi, 14 Haziran 2021’de devlet ve hükumet başkanları düzeyinde toplantı düzenleyecek. Zirvede; Çin, Rusya ve siber tehditler gibi sınamalara karşı NATO’nun gelecek 10 yılda izleyeceği yol belirlenecek. Ayrıca görüşmede Ukrayna ve Gürcistan’a ilişkin konular da konuşulacak.

NATO liderleri, 10 yıllık planlama yapmak için bir araya gelecek
12 Haziran 2021 - 17:42

NATO Kuzey Atlantik Konseyi, 14 Haziran 2021 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO karargahında, devlet ve hükumet başkanları düzeyinde bir araya gelecek. Zirvede “NATO 2030” adlı vizyon belgesine ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Belgenin içeriğinde, ittifakın kendini yeni döneme adapte ederken yapması gerekenler, bu kapsamda Çin’in yükselişi, Rusya, terörle mücadele, yükselen ve yıkıcı teknolojiler, siber tehditler ve saldırılar, iklim değişikliğinin güvenlik etkileri yer alıyor.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN GÖRÜŞÜLECEK

Ayrıca NATO ülkelerinin savunma harcamalarının artırılması ve başta Asya-Pasifik’teki ortaklıklar, Ukrayna ile Gürcistan gibi ülkelere ilişkin konuların da görüşülmesi planlanıyor. Öte yandan ortaklığın güçlendirilmesi amacıyla NATO-AB ilişkilerinin yoğunlaştırılmasının da konuşulması bekleniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
12 Haziran 2021, 14:19

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum