NATO GENEL SEKRETERİ: NATO KARABAĞ'DAKİ ÇATIŞMANIN TARAFI DEĞİL

NATO GENEL SEKRETERİ: NATO KARABAĞ'DAKİ ÇATIŞMANIN TARAFI DEĞİL
24 Ekim 2020 - 11:59

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın bitiminde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Ermenistan ile ilgili gelen soruya, “NATO, Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı değil.” yanıtını verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ile görüşmesine dair, “NATO, Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı değil ve Türkiye değerli bir NATO müttefiki. Bunu da Ermenistan Cumhurbaşkanı’na açıkça ifade ettim” dedi.

“ERMENİSTAN İLE GÖRÜŞMEM DOĞAL”

NATO ortağı olan bir ülkenin cumhurbaşkanı ile görüşmesinin doğal olduğunu belirten Genel Sekreter, “Ortağımız olan bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Brüksel’e gelip görüşmek isterse onunla görüşme yapmam çok doğal. Daha önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de NATO karargahını ziyaret etmişti. Kendisiyle de eğer isterse görüşmeye hazırım.” mesajı verdi.

“ERMENİSTAN’IN SİVİLLERİ HEDEF ALMASINDAN DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ”

Stoltenberg, Sarkisyan’a Türkiye’nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu belirttiğini ve sivillerin hedef alınmasından endişe duyduklarını söylediğini kaydederek, şöyle konuştu:

“NATO, Dağlık Karabağ’daki çatışmanın tarafı değil ve Türkiye değerli bir NATO müttefiki. Bunu da Ermenistan Cumhurbaşkanı’na açıkça ifade ettim. Dağlık Karabağ’daki çatışmalardan özellikle sivillerin hedef alınmasından derin endişe duyuyoruz. Bunun örneklerini gördük. Azerbaycan ve Ermenistan’a gerginliği düşürme, ateşkese uyma çağrısı yapıyoruz. Çatışmaya siyasi bir çözüm bulunmalı ve buna yönelik çabaları destekliyoruz.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum