Müslümanlar neden Uygur katliamını görmezden geliyor? - Çin`e "DUR" denmeli

Çin'in Uygur Sincan Özerk Bölgesi olarak bilinen Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine karşı etnik ayrımcılık politikaları devam ediliyor.

Müslümanlar neden Uygur katliamını görmezden geliyor? - Çin`e "DUR" denmeli
10 Aralık 2019 - 14:07

Azerbaycanlı siyasi analist Muhammad Asadullazade, Çin'in Uygur Sincan Özerk Bölgesi olarak bilinen Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yapılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu:

"Uygur Türkleri için Çinliler tarafından oluşturulan çalışma kampları ve demografik politikalar soykırım eylemidir. Dünya medyasında yayınlanan Uygurlara yönelik işkence videolarının üç yıl önce Uygur halkı protestoları sırasında çekilmiş olmasına rağmen, büyük çalışma kamplarında iki milyondan fazla Uygur tutuklandı, entelektüeller bastırıldı ve işkence görüyorlar. ABD ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari savaşa rağmen, bu yaptırımlar Washington’un yararına, ancak Pekin’in etnik ayrımcılığı ve insan haklarının ağır ihlali, özellikle Uygurlar sorununu gündeme getirdi. Uygur Türklerinin Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyine entegrasyonu ve Çin'in gurbetçi politikasının önlenmesi bugün yalnızca ABD politikası değil aynı zamanda Türk devletlerinin de bu politikayı desteklemesi gerekiyor. Çin, Uygur özerkliğini ortadan kaldıracak ve yeterince cezalandırılmadığı takdirde asimilasyon politikasını daha da geliştirecektir. Uygurların temel hakları ihlal edilmekte, dini özgürlükleri ağır şekilde ihlal edilmektedir. Bu, Çin'in uluslararası varlığının dünya için bir tehdit olduğunu göstermektedir. “Doğu Türkistan, geçen yüzyılın 40'lı yıllarda Çin tarafından işgal edildi ve bu ulusun bağımsızlığına son verildi. Yeni jeopolitik düzende Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı yeni bir düzeye geçebilir. Ne yazık ki Müslüman ülkeler, kendi çıkarları bağlamında, Uygur Müslümanlarının katliamlarının yanı sıra, Arakan Müslümanlarına da göz yumuyorlar."

Redaktor.az

ASASmedya.info

Kaynak: https://asasmedya.info/news/world/5867-muslumanlar-neden-uygur-katliamini-gormezden-geliyor?fbclid=IwAR3OTPVad_QkEaoAu7YVdLYwe686oOnOPKhnk8N2-4Mp5XKF-w9vBAkeS8U#.Xe9q1WJLeBs.facebook

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum