MÜNİH TÜRKGÜCÜ-BAYERN MÜNİH İLE BERABERE KALDI

MÜNİH TÜRKGÜCÜ-BAYERN MÜNİH İLE BERABERE KALDI
20 Eylül 2020 - 14:39

Almanya’daki gurbetçi Türklerin gurur Münih Türkgücü, 19 Eylül 2020’de 45 yıllık hayalini gerçekleştirerek çıktığı profesyonel ligde FC Bayern Münih’le karşı karşıya geldi. Münih’teki Grünwalder Stadyumu’nda gerçekleşen karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Karşılaşmanın golleri; Münih Türkgücü’nde Sercan Sararer ile Marco Holz’den, Bayern Münih’te Adrian Fein ile Timo Kern’den geldi.

BAVYERA’DA TÜRK İŞÇİLERCE KURULDU

Almanya’da kurulan ilk yabancı kökenli kulüp olma özelliğini taşıyan Türkgücü, bir ilki başararak profesyonel lige çıkan ilk yabancı kökenli kulüp olarak tarihe geçti.

Münih’te misafir işçi Türkler tarafından 1975 yılında kurulan kulüp 1988 yılında Bavyera Ligine (Bayern Liga, o yıllarda Almanya’da 3. Lig ve profesyonel değil) çıkarak en büyük başarısını yakaladı ve 90’lı yıllarda adından sık sık söz ettirmişti. Ancak ilerleyen yıllarda peş peşe yaşanan mali sorunlar, kulübü alt liglere kadar itmişti. Bütün sorunlarından sıyrılarak küllerinden yeniden doğan Türkgücü, yeni bir yapılanmayla peş peşe şampiyonluklar yaşayarak, Almanya’da 4. Lig seviyesi olan Regional Liga Süd’e (Güney Bölgesel Ligi, Bavyera) çıktı. Muhteşem ilerledikleri sezonda en yakın rakiplerinden 9 puan farkla öndeyken, liglere koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verildi. Ve nihayet 2020 Mayıs ayında şampiyon olarak ilan edilmeden birinci olarak 3. lige yükseldiği ilan edildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum