Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi "Gençler Yazarlarla Buluşuyor" projesinde üçüncü söyleşiyi Osman Çeviksoy ile gerçekleştirdi.

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi "Gençler Yazarlarla Buluşuyor" projesinde üçüncü söyleşiyi Osman Çeviksoy ile gerçekleştirdi.
16 Nisan 2021 - 09:47 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 09:52

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi pandemi döneminde de okuma atölyesi projesine devam ediyor. “Gençler Yazarlarla Buluşuyor” projesinde üçüncü söyleşi Türk edebiyatının duayen isimlerinden Osman Çeviksoy ile gerçekleşti. Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencileri yazarın “Böyle Bir Baba” adlı hikâye kitabı üzerinden yaptıkları programda önce kitap hakkında kendi görüşlerini ortaya koydular. Programın diğer bölümünde Osman Çeviksoy ile yazarlık serüveni ve kitapları üzerinden söyleşi yaptılar. Programa Osman Çeviksoy’un başkan yardımcılığını yürüttüğü Avrasya Yazarlar Birliği’ne bağlı hikâye atölyesine katılan Avrupa’dan, Güney Azerbaycan’dan, Balkanlardan ve Kırım’dan yazarlar da katılımda bulundular. Proje sorumlusu Ayla Ersoy Özcan, “Osman Çeviksoy gibi Türk edebiyatının seçkin bir ismini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu programda görev alan öğrencilerimin kitap okumayı yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası yapmalarından dolayı onlarla gurur duyuyorum, dedi. Yazar Osman Çeviksoy da “Muğla’nın bu kadar yetenekli ve başarılı öğrencileriyle bir araya gelmekten son derece mutluyum. Tam 35 yıl öğretmenlik yaptım. Onlarca eserim oldu. Öğrencilerimizi her zaman en büyük eserlerimiz olarak görürüm. Onlar Türk kültürünü, Türkçemizi gelecek asırlara taşıyacak ve yeni nesillere aktaracak güçtedirler.” dedi.  Söyleşiye katılan öğrenciler bu tür söyleşilerle kendilerini daha iyi ifade ettiklerini, okudukları her kitapla ve söyleşi yaptıkları her yazarla dünyaya daha güzel bakmaya başladıklarını vurguladılar. Projenin rehber öğretmeni İsmail Zorba: “ On iki yıldır yürüttüğümüz kitap okuma halkalarının en önemli bölümünü “Gençler Yazarlarla Buluşuyor” projesi oluşturuyor. Projemiz salgın günlerinin baskısında yüz yüze eğitimden uzakta kendi içlerini kapanan gençlerimiz için bu güç günlerde kendilerini yetiştirmek için her türlü fırsattan istifade etmeleri için okumanın ve yazmanın en büyük kazanım olacağını düşünüyorum. Proje kapsamındaki söyleşilerimiz devam edecek.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum