MISIR'IN TANRILARI DEDİKLERİMİZ ATALARI OLABİLİR Mİ? / Yazan: Veli Metin TÜRKOĞLU
MISIR’IN TANRILARI DEDİKLERİMİZ ATALARI OLABİLİR Mİ?
Doç Dr. Osman Çataloluk’un açıklamalarına göre; Mısır firavunları soyunun gen kodu E1v178’dir. Mısır’ın çok tanrılı dinini tek tanrılı (Aton) dinine çeviren Akhenaton ve babası ise R1b1 (Türk) genine sahiptir.
Akhenaton ve babasının (hatta onlardan önceki birçok firavunun) Türk genine sahip olduğunu ve hiyerogliflerdeki isimlerinde yer alan Türk tamgaları hakkındaki yazımızı aşağıdaki linkte paylaşmıştık.
Akhenaton ismin yazılışındaki Türk Tamgaları
Akhenaton ile ilgili bu yayınımızdan sonra, genetik ve tamgalar dışında yeni bulgulara rastladık. Alttaki resmin solunda; Oktan Keleş’in fotoğrafını çektiği, “Beyaz Piramit”in içinde bulunan 3 metre civarındaki granitten yapılmış heykel (Çinli rehberin dedelerinin anlattıklarına göre) Oğuz Kağan’nın temsilidir.
Heykel; kenarı boynuzlu ve üst tarafı çift uzantılı başlıktan oluşan bir insan kafasıdır. Benzer bir başlığı (Çift uzantılı külahı) AMON tasvirinde de görmekteyiz.
Türkmenistan parası 100 Manat’ın üzerindeki Oğuz Kağan resminde görülen boynuzlu başlığın aynısını Antik Mısır’ın İSİS ve HATOR tasvirlerinde görmekteyiz.
HORUS ve OSİRİS figürlerinde de Altay ve Sibirya (YakutTürklerinin külahlarına benzer başlıklar vardır.
Bu benzerliklerin, atalara ait ortak bir kültürün yansıması olarak günümüze kadar gelmiş olması gerekir. Mısırlıların tanrılarında, Türklerin ise kültüründe yer alan bu başlıklar karşımıza şu soruyu çıkmaktadır. Antik Mısırlıların hiyerogliflerde anlattığı Amon, İsis, Hator, Horus ve Osiris gibi karakterler Tanrıları değil de ataları olabilir mi?
Antik mısırlılar, atalarını anlatmış ama biz bu anlatımı tanrıları diye yorumlamış olabilir miyiz?
Antik Mısırlılar ile Kök Türkler aynı ataların farklı kolları olabilir mi?
Veli Metin TÜRKOĞLU
Araştırmacı - Yazar
FACEBOOK YORUMLAR