MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR UKRAYNALI MEVKİDAŞI TARAN İLE BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR UKRAYNALI MEVKİDAŞI TARAN İLE BİR ARAYA GELDİ
17 Ekim 2020 - 20:02

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ile bir araya geldi. Millî Savunma Bakanı Akar ve Ukraynalı Mevkidaşı Taran “Askeri Çerçeve Anlaşması” imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskıy ve beraberindeki heyet 16 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan davetlisi olarak Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İki ülkenin liderleri başkanlığında gerçekleşen görüşmenin ardından ikili ülke ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Türkiye’ye gelen Ukraynalı heyette yer alan Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran Türkiye’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Aynı gün, Akar ve Taran görüşmelerinde bölgesel, savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.

İMZALAR ATILDI

Görüşmeye ilişkin bakanlıktanyapılan açıklamada kaydedilen ifadeler şöyle:

“Ukrayna Cumhurbaşkanı Sn. Volodımır Zelenskıy’nın ülkemize gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında, Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran da İstanbul’a geldi. Bu kapsamda Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran da bir araya geldi. Görüşmede ikili ve bölgesel, savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Sn. Volodımır Zelenskıy’nın başkanlığındaki heyetler arası görüşme sonrası Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran tarafından Askeri Çerçeve Anlaşması imzalandı.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Ihor Petrashko tarafından Türkiye-Ukrayna Hükümetler Arası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 12. Dönem toplantısı protokolüne de imza atıldı.”

ANLAŞMALAR İMZALANDI
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran arasında savunma sanayi projeleri kapsamında iyi niyet beyanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzalandı.
Türkiye-Ukrayna Hükümetler Arası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 12. Dönem Toplantısı Protokolü de Milli Savunma Bakanı Hukusi Akar ile Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Petraşko arasında imzalandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum