Milli Muharip Uçak IDEF'in gözdesi oldu

Türk savunma sanayiinin en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU), İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen IDEF’te yerini aldı.

Milli Muharip Uçak IDEF'in gözdesi oldu
19 Ağustos 2021 - 10:58 - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 - 11:07

Türkiye'nin uçağı MMU, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te sahne alıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirme çalışmaları devam eden ve Türk savunma sanayiinin en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU), dünyanın en önemli savunma sanayii fuarlarından biri olan IDEF’te sergileniyor.

Türk savunma sanayiinin en önemli mihenk taşlarından biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) fuarın gözdelerinden biri oldu.

Milli Muharip Uçak

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde TUSAŞ ana yüklenici konumunda.

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki kazanılacak kabiliyetlerle Türkiye; dünyada ABD, Rusya, Çin vb. 5’inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak.

MMU'nun, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülüyor.

MMU üstün hava hâkimiyetini: “Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili, Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş, Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü” ile sağlayacak.
Kaynak:https://www.savunmatr.com/savunma-sanayii/milli-muharip-ucak-idefin-gozdesi-oldu-h13773.html

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum