Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Bu dönem yüz yüze sınavlar yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Bu dönem yüz yüze sınavlar yapılmayacak
25 Aralık 2020 - 17:33

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notları ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin, 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Koronavirüs nedeniyle devam eden uzaktan eğitim sürecinde sınavların iptal edilmesine ilişkin yeni karar açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, sınavlarla ilgili değişiklikleri duyurdu. Selçuk, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı. MEB, uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

DERS KATILIM PUANI ÜZERİNDEN SONUÇ ALINACAK

Bakan Selçuk, sınavlara ilişkin duyuruya dair şu ifadeleri kaydetti:

“Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz. Lütfen siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz.”

Kırım Haber Ajansı - QHA
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum