"MİLLÎ MÜCADELE'DE GÖRDES VE ŞEHİT MAKBULE" KONULU TİYATRO YAZMA YARIŞMASI

"MİLLÎ MÜCADELE'DE GÖRDES VE ŞEHİT MAKBULE" KONULU TİYATRO YAZMA YARIŞMASI
06 Nisan 2021 - 23:03

"MİLLÎ MÜCADELE'DE GÖRDES VE ŞEHİT MAKBULE" KONULU TİYATRO YAZMA YARIŞMASI

"Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “Milli Mücadelede Gördes ve Şehit Makbule “ konulu tiyatro (oyun) yazma yarışması düzenlendi. Amaçları “Geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurulabilmesini; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısının geliştirilmesini sağlamak, Millî, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri kazandırmak,

Millî Mücadelede Gördes Kurtuluş Savaşı kahramanları ve Şehit Makbule Hanım’ın rolünün anlatılmasını sağlamak, Gördes’in Milli Mücadele Kahramanları ve Şehit Makbule’nin tüm Türkiye’de tanınmasını sağlamak" şeklinde belirtilen yarışmada başvuru süresi başladı.

İlçe Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesinin de katkı sağladığı yarışmanın paydaşları arasında Gördes Kültür ve Doğa Derneği ile Gördes Kadınlar Derneği de yer alıyor.

13 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek başvuruların sonuçları 31 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecek. 5 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında da dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Buna göre birincilik ödülü 10.000, ikincilik ödülü 5.000, üçüncülük ödülü 3.000 ve iki adet mansiyon ödülü 1000 TL olarak belirlendi.

Yarışmaya katılacak eserlerin başvuruları, kapalı zarf içerisinde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alınacak. Yarışmaya katılım koşulları ve şartnameyi incelemek için Kaymakamlık, Gördes Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün web sitelerinde ayrıntılı açıklamalara yer verildi."

Kaynak: Gördes Gazetesi


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum