MERYEM SERT YAZDI: HAYATA TUTUNMAK

Sadece kendine ve o ana odaklan güzel hayaller kur, gerçekleşmese de vazgeçme hayallerinden.

 MERYEM SERT YAZDI: HAYATA TUTUNMAK
27 Mart 2023 - 21:20
                                HAYATA TUTUNMAK

Bazen sadece gitmek istersin, uzun yolculuklar çeker canın, böyle sen "tamam" diyene kadar gitsin istersin araba ama sorumluluklarının olduğunu bilirsin.

İşte hayat bu kadar yorucudur. Keşkelerle dolup taşıyor hayatımız, ne diye geçmişine üzülüp duruyor ki insan, evet ders çıkarmalı yaşadıklarından ama onlarla birlikte kahrolup gitmemeli.

Sürekli hayalleri olmalı gerçekleştirmeye çaba göstermeli insan, bir hedef doğrultusunda hareket etmeli yoksa gayesiz nereye kadar çekilir bu hayat sizce de öyle değil mi?

Güzel günler gelecek elbet ama belki son nefesini alacaksın, bilemeyiz. O yüzden aksın gitsin zaman, sen sadece otur bir kenara ve olacakları bekle. Bırak bir kere de düşünme olumsuzlukları.

Sadece kendine ve o ana odaklan güzel hayaller kur, gerçekleşmese de vazgeçme hayallerinden. Sadece rahatla, yalnız değilsin bunu kendine anlat. Sev kendini çünkü sen bu dünyada teksin ve senden bir tane daha yok.

Evet, bazen bu sözlerle hayata tutunmak istiyor insan daha böyle tonlarca güzel söz sıralayabilir. Hatta kendine de söyleyebilir. Çünkü başka bir şey gelmiyor elinden.

Aslında gerçekten bahsettiğimiz şey kendine ve etrafındakilere moral olmak, hani derler ya hayat devam ediyor diye. Zaten sen mi döndürüyorsun dünyayı. Senin mi bu beden, sen bile senin değilsin, emanet bu can sana.

O yüzden unutma, dünyaya oyalanmaya geldin ama Rabbine kavuşman belki de çok yakın. Sakın umudu kaybetme, Hem Allahtan umut kesilmez. Rabbin seninle ve seni unutmayacaktır.

Çabalarımız, gayretlerimiz meşgul ederken bizleri; yarınımızın, ahiretimizin az da olsa elimizden geldiğince yatırımlarını yapmaya çalışmalıyız. Böylece hayata tutunurken gerçek hayata da hazırlık yapmış oluruz.

Meryem SERT 22.03.2023
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 8 Yorum