MALAZGİRT ZAFERİ'NİN 949. YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL VİDEO KLİP

MALAZGİRT ZAFERİ'NİN 949. YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL VİDEO KLİP
25 Ağustos 2020 - 16:00

İletişim Başkanlığı tarafından, 24 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla Kızıl Elma marşının yer aldığı bir video klip yayınlandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun hazırlanan Kızıl Elma klibi için,“Bizim için ‘Kızıl Elma’‬ büyük ve güçlü Türkiye’dir.” dedi.

“MALAZGİRT’TEN 15 TEMMUZ’A UZANAN KUTLU YÜRÜYÜŞ”

Kızıl Elma marşının yer aldığı klibi kendi sosyal medya hesabından paylaşan İletişim Başkanı Altun, “Bizim için ‘Kızıl Elma’‬ büyük ve güçlü Türkiye’dir. Malazgirt’ten 15 Temmuz’a destanlar yazan milletimizin kutlu yürüyüşüdür. Kızıl Elma, gölgesinde nice mazlumun serinlediği ulu çınardır. Cebelitarık’tan Hicaz’a, Balkanlardan Asya’ya tüm insanlığın hasretle beklediğidir.” diye kaydetti.

ERDOĞAN FETİH SURESİ OKUYOR

Yayınlanan klipte; 1071 Malazgirt Zaferi’nden Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna, İstanbul’un Fethi’nden Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına, 15 Temmuz Destanı’ndan bugüne, aynı ruhun taşındığı teması yer alıyor. Ayrıca klipte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fetih suresinin ilk ayetlerini okuması da yer aldı.

1071 MALAZGİRT ZAFERİ

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında Muş’un Malazgirt Ovası’nda gerçekleşen muharebedir. Sultan Alp Arslan’ın kesin zaferi ile sonuçlanan 1071 Malazgirt Muharebesi, en yaygın ifadeyle “Türklere Anadolu’nun kapılarını açarak kesin zafer sağlayan son muharebe” olarak bilinmektedir.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum