Mahira Huseynova Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi (ADPU)Rektör Yardımcısı olarak atandı

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı'nın ilgili emriyle Profesör Mahira Huseynova, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi (ADPU) Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak atanmıştır.

Mahira Huseynova Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi (ADPU)Rektör Yardımcısı olarak atandı
09 Nisan 2021 - 19:48 - Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 10:47
PROFESÖR MAHİRA HÜSEYNOVA AZERBAYCAN  DEVLET  PEDAGOJI ÜNIVERSITESI (ADPU) ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEN SORUMLU REKTÖR YARDIMCILIĞINA ATANDI

Profesör Mahira Huseynova, 1960 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Babek ilçesinde doğdu. 1968'de Halhal köyünün sekiz yıllık ortaokulunun birinci sınıfa girdi ve ortaöğrenimine Novhanı kasabasında 1 Nolu Mehdi Hüseynzade Ortaokulunda devam etti. 1980 yılında V.İ. Lenin (şimdiki ADPU) adını taşıyan Azerbaycan Pedagoji Enstitüsü Filoloji Fakültesine girdi. Öğrenim gördüğü yıllarda özel aktivitesi ile öne çıktı ve 1984 yılında onur derecesiyle mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre ortaokulda öğretmen olarak çalıştı ve bu süre zarfında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Cumhuriyetin Öncü Eğitimcisi" unvanı ile ödüllendirildi. 2003 yılında "Yılın Örnek Öğretmeni" Cumhuriyet yarışmasını kazandı ve 1. derece diploması aldı. 2012 yılında doktora tez çalışmasını savundu ve "Felsefe Doktoru" unvanını aldı. Mayıs 2015'te ADPU Modern Azerbaycan Dili Bölümü'nde doçentlik yaptı ve Aralık ayında aynı bölümde başkanlık yaptı. Mahira Huseynova, 2017 yılında Filoloji Doktoru unvanını aldı. Bir yıl sonra ADPU Modern Azerbaycan Dili Bölümü'ne profesör seçildi. 2018'den itibaren ADPU "Filoloji" fakültesinin dekanlığını yaptı.
Mahira Huseynova ayrıca Cumhurbaşkanlığı tekaütçüsü, "Altın Kalem" ve "Yılın Bilim Adamı" Medya Ödülleri'ni kazanır. Mahira Huseynova, 30'dan fazla bilimsel, 15 kurgu kitabı ve yaklaşık 1.000 şiirin yazarıdır. Mahire Huseynovanın 100'den fazla şiiri için müzik bestelenmiştir. Ünlü Türk besteci Erdoğan Tozoğlu, 2020 yılında Türkiye'de düzenlenen bir müzik festivalinde Mahire Huseynova'nın "Vatendir" şiirine müzik bestelemiştir.

Profesör Mahire Hüseynova'yı Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak atanmasından dolayı kutluyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları