MACARİSTAN'DAKİ KUTLAMALAR

MACARİSTAN’DAKİ 30. YILI KUTLAMALARI "TÜRK DÜNYASI'NDAN ESİNTİLER" KONSERİ VE “TÜRKSOY DEFİLESİ” İLE SONA ERDİ

MACARİSTAN'DAKİ KUTLAMALAR
23 Ağustos 2021 - 10:02 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 13:51

Türk Devletlerinin bağımsızlıklarının 30. yılına ithafen Macaristan'ın Budapeşte şehrinde TÜRKSOY ve Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi iş birliği ile "Türk Dünyası'ndan Esintiler" konseri ve Türk Dünyası kostüm tasarımcılarının eserlerinden oluşan “TÜRKSOY Defilesi” düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı ve

Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi Direktörü János Hóvári ile birlikte Türk Dünyası Büyükelçileri yaptı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Bilal Çakıcı, bağımsızlık yılları boyunca Türk coğrafyasında kurulan değerli örgütlerle birlikte Türk Dünyası’nın hem dünyada hak ettiği yere ulaşması hem de Türk kültür ve sanatının değerleriyle birlikte tüm dünya insanlarının anlayış ve beğenisine sunulması için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirdiklerini belirtti.

Çakıcı, “Bizler TÜRKSOY olarak atalarımızdan aldığımız bu değerli mirası üye ülkelerimizin destekleri ile gelecek kuşaklarımıza aktarmak ve ülkelerimiz arasındaki kültür ve sanat ilişkilerini pekiştirmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Bugün de Türk Dünyası’ndan değerli sanatçılarımız halk ezgilerimizden çok seçkin, çok renkli eserler icra ederek sizlere kültürümüzden esintiler taşıyacaklar.” diye konuştu.

Kaynak:https://www.turksoy.org/tr/news/2021/08/21/macaristan-daki-30-yili-kutlamalari-turk-dunyasi-ndan-esintiler-konseri-ve-turksoy-defile


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum