LÜTFULLAH KALELİ: GÖRÜNEN KÖY

LÜTFULLAH KALELİ: GÖRÜNEN KÖY
01 Ocak 2021 - 16:26

Bizim ellerde bir öz deyiş vardır. “görünen köy kılavuz(tarifçi) istemez.)Yapılan hesaplar, tehdit algıları ve risk hesaplarının doğruya isabet etmesi için, doğru tanımlama ,doğru teşhisten geçer.düşünce kuruluşlarımız artık esasa doğrudan girmekten çekinmemelidir. Mademki yeni bir yola girilmiş bazı hesaplar yapılmıştır. Yeni yolun icaplarına göre çalışmalar yenilenmelidir.

                Yenilenecek çalışmaların başında ise; düşmanlarımızı örgütleyen güç merkezleri ile ilgili yapılacak çalışmalar ilk akla gelen olmalıdır. Bunun için devletimizin arşivlerinden yararlanmak gerek, elde edilen veriler ,karşılaştırmalı harp tarihi esaslarına göre değerlemeye alınmalıdır.

                Elde edilecek sonuçlar bizlere büyük bir olasılıkla iki merkezi gösterecektir. Bunlardan birisi Vatikan, diğeri ise Fener Rum Patrik hanesi olacaktır .Fener Rum Patrik Hanesinin  istiklal savaşı öncesi- sırası ve sonrası ile günümüz  işlevleri arasında doğrudan bir ilinti bulunmaktadır.

                Her önüne gelenin patrik ziyaretinde bulunması, içimizdekilerin de patrik eli öpme merakı rastlantı olamaz. Patriğin ABD’den  getirtilmesi  ders çıkarılması gereken konulardan biridir. ABD  Türk ve Türkiye düşmanıdır. Türkiye’nin sınırlarını tanımayan tek ülkedir.

İstiklal savaşı öncesinde ; ülkemizdeki (Doğu Anadolu’da) Amerikan okullarının oldukça yaygın olması, Harputta’ki okulun anısına ,ABD’DE HARWARD ÜNV. KURULMASI iyi araştırılmalıdır. Harput’ta yakın zamanlara kadar bölge halkından çok sayıda insan çok iyi İngilizce konuşuyordu. Ve oradaki okulda eğitilmişlerdi.

Amerika’nın ülkemizde gayrı nizami harp usullerine baş vurması kaçınılmaz görünüyor. Dışarıdan her türden maddi yardım alan kişi ve kuruluşlar özellikle sivil toplum kuruluşları yakın mercek altına alınmalı konu ile ilgili yeni yasalar hızla çıkarılmalıdır. Bu bedavacı güruh (düşmanın askerleri) ile ilgili işlem yapacak özellikle yerli ve milli yapılar hızla teşekkül ettirilmelidir.

Bilhassa operasyon el istihbarat güçlendirilmeli gereken hızlı ve doğru olarak yapılmalıdır. MİT’in Yurt içindeki çalışmaları ve personel sayısı hızla artırılmalıdır. MİT’in çalışma alanından çıkarılan dini yapılanmalar ile, bazı sol örgütle yeniden  görev sahasına alınmalıdır.

Siyaset sahnesinde bulunan azınlık mensupları ile sabataistlerin bilgileri güncellenmeli hadleri bildirilmelidir. Bunlardan ilki Garo paylandır. Yurt dışındaki kaçak azınlıklar sıkı denetim altına alınmalıdır.

Yeni yolda yürürken; cephe gerisi büyük bir öneme haizdir.Bu alan asla ihmale gelmez. Sonra zararlı çıkan biz oluruz. Ekonomik zorluklar her daim olduğu gibi gayrı nizami harpte istismar edilecektir. Halkımızın yeni şartlara hızla uyum sağlaması sağlanmalıdır.

Planlayıcılar-karar alıcılar ve uygulayıcılar; Her daim olduğu gibi sıkı disiplin içinde pür dikkat olmalı, mesai saatlerini çoğaltmalıdırlar. Siyasal iktidar her türden desteği sağlamalıdır. Esasen buna mecburdurlar.

 Görklü Çalabımızın selamları ve koruması yeni yollarda –yeni şartlarda,  her türden fedakarlıktan kaçınmayan yiğitlerimizin üzerine olsun vesselam.

ASASMEDYA - Haberler
https://asasmedya.info


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları