KUZEY MAKEDONYA İLE TÜRK CUMHURİYETLERİ ARASINDA DOSTLUKLAR GÜÇLENİYOR

KUZEY MAKEDONYA İLE TÜRK CUMHURİYETLERİ ARASINDA DOSTLUKLAR GÜÇLENİYOR
29 Kasım 2020 - 18:58

Kuzey Makedonya, Türk dünyası ile bağlarını güçlendiriyor. Kuzey Makedonya ile Türk Cumhuriyetleri arasında dostluk grupları kurularak ilişkilerin geliştirileceği açıklandı. Dostluk gruplarının başkanlığına Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim seçildi.

Kuzey Makedonya ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetleri arasında parlamentolar arası dostluk grupları kuruldu. Kuzey Makedonya Parlementosu’nun 22. oturumunda 26 Kasım 2020 tarihinde Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim Kuzey Makedonya-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi.

TÜRK DÜNYASI DOSTLUK GRUBU KURULDU

Kuzey Makedonya Meclisinde ayrıca Türk dünyasına yönelik bir dostluk grubu daha kuruldu. Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan’ın da yer aldığı parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim oldu.

Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim

İBRAHİM, TÜRKİYE DOSTLUK GRUBU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ DEVRETTİ

Geçen dönem Kuzey Makedonya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanlığını yürüten Enes İbrahim bu dönem görevi Türk kökenli bir başka milletvekili isme; Beycan İlyas’a devretti.
THP Genel Başkanı Enes İbrahim sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şunları kaydetti:

“Ülkemiz tarihinde ilk sefer Kuzey Makedonya Parlamentosu Azerbaycan ve Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan parlamentolar arası dostluk grupları kurularak, bu dostluk gruplarının başkanlığına seçilmenin gururunu sizlerle paylaşırken, geçen dönem Kuzey Makedonya-Türkiye Cumhuriyeti parlamentolar arası dostluk grubu başkanlığını Meclis’in diğer Türk milletvekili, değerli dostum sayın İlyas’a devrettiğimi duyurmak isterim.”

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum