Kuzey Makedonya'da Türkçe eğitim seminerleri düzenlendi

Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim seminerleri düzenlendi. Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Türkiye’den gönderilen 5 kişilik uzman ekip tarafından, Türkçe öğretmenlerine eğitim semineri verildi.

Kuzey Makedonya'da Türkçe eğitim seminerleri düzenlendi
19 Ağustos 2021 - 09:33

Kuzey Makedonya’da 2010 yılından bu yana yaklaşık 5 bin kişiye Türkçe eğitimi veren Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Merkezi, bu kez Türkçe öğretmenlerine yönelik eğitim seminerleri ve Türkçe Çalıştayı düzenledi. Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Kuzey Makedonya’nın farklı şehirlerinde Türkçe öğretmenlerine eğitim seminerleri verildi.

TÜRKİYE’DEN GELEN 5 KİŞİLİK UZMAN KADRO EĞİTİM VERDİ

Seminerler; Üsküp, Ustruga ve Ustrumca şehirlerinde düzenlendi ve ülke genelindeki Türkçe eğitimlere, 65 ilkokul ve 13 lisede görevli Türkçe ve sınıf öğretmenleri katıldı. Seminerler, Türkiye’den gelen 5 kişilik uzman ekip tarafından verildi.

Kuzey Makedonyada Türkçe eğitim seminerleri düzenlendi

TÜRKÇE EĞİTİMDEKİ SORUNLAR ELE ALINDI

Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı ortaklığında ve Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlenen eğitim seminerlerinin yanı sıra başkent Üsküp’te bir çalıştay da düzenlendi. TRT’nin bugün aktardığı habere göre, Kuzey Makedonya Eğitim Bakan Yardımcısı Arafat Shabani’nin de katıldığı çalıştay kapsamında, Türkçe eğitimin sürecinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. YEE Üsküp Merkezi Müdürü Serhat Kula, “Bu çalıştay kapsamında, Türkçe’nin bölgedeki ihtiyaçlarını gözlemlemiş, aslında bir röntgen çekmiş oluyoruz. Bu kamp dolayısıyla bölgelerde istişare ettiğimiz konuları bugün burada Üsküp’te bir değerlendirme toplantısıyla sonuçlandırmayı planlıyoruz” dedi.

YÜKSEK KATILIM

3 gün süren eğitim seminerlerinin ardından gerçekleşen Üsküp’teki Türkçe Çalıştayı’na Kuzey Makedonya’nın farklı bölgelerinden akademisyenler, okul müdürleri, Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı görevlilerinin yanı sıra, Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.
Kaynak:https://qha.com.tr/haberler/yunus-emre-enstitusu-kuzey-makedonya-da-turkce-egitim-seminerleri-duzenledi/336944/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum